Μηχανιώνα: Χωρίς λιτανεία και πανηγύρι το ιερό προσκύνημα (ΦΩΤΟ)

Μηχανιώνα: Χωρίς λιτανεία και πανηγύρι το ιερό προσκύνημα (ΦΩΤΟ)

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με παρατεταμένο ωράριο για το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πιστών, θα πραγματοποιηθεί φέτος το πανηγύρι της Νέας Μηχανιώνας.

Γράφει η Φωτεινή Στεφανοπούλου

Για πρώτη φορά, εξάλλου, για λόγους ασφαλείας δεν πρόκειται να γίνει η λιτάνευση της εικόνας, ούτε η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ήταν αδύνατο να γίνει λιτανεία, καθώς οι πιστοί εκ των πραγμάτων θα συνωστίζονταν και η διασπορά του κορωνοϊού θα ήταν αναπόφευκτη, οπότε η απόφαση ελήφθη πριν από τη σχετική ΚΥΑ. Για να μην υπάρχει συνωστισμός, εξάλλου, αποφασίστηκε από κοινού με τον Δήμο Θερμαϊκού και την αστυνομία να αρχίσουν οι λατρευτικές εκδηλώσεις από τις 13 Αυγούστου έως και ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 23 του μηνός, ώστε να μπορέσουν όλοι οι πιστοί να προσκυνούν με ασφάλεια. Διευρυμένο, εξάλλου θα είναι και το ωράριο λειτουργίας του ιερού ναού Παναγίας Φανερωμένης, ο οποίος είναι ανοιχτός για προσκύνημα από τις 6.30 το πρωί έως τις 12.30 το βράδυ.

τσαμασλης-εκκλησια2

“Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να γίνεται προσκύνημα με ασφάλεια. Θα υπάρχουν αποστάσεις, μάσκες, ενώ η εικόνα θα απολυμαίνεται συχνά. Όσοι παραμένουν στον ναό θα φορούν μάσκες και θα είναι αριθμός που προβλέπεται. Είμαστε σε δύσκολες εποχές και πρέπει όλοι να συνεργαστούμε. Να τιμήσουμε το πανηγύρι, αλλά διασφαλίζοντας υγεία των πολιτών”, τόνισε ο μητροπολίτης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής ανέφερε ότι η θρησκευτική τελετή είναι η μεγαλύτερη που γίνεται στην Ελλάδα και η εμποροπανήγυρη από τις μεγαλύτερες στην Κεντρική Μακεδονία.

“Τα μέτρα θα τηρηθούν κατά γράμμα”, ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε και απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να μην προσέλθουν όλοι για προσκύνημα τις τελευταίες μέρες, για να μην υπάρξουν προβλήματα. Ο κ. Τσαμασλής ανέφερε επίσης ότι ο δήμος θα διαθέτει μάσκες σε όσους δεν έχουν.

Τον σχεδιασμό της αστυνομίας παρουσίασε ο διοικητής του ΑΤ Θερμαϊκού, Νικόλαος Τσιόλας. Όπως είπε, θα σχηματιστεί δίοδος για την είσοδο στο προσκύνημα με ειδική διαγράμμιση και η αστυνομία θα καθοδηγεί κόσμο. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους ιερείς του ναού θα διασφαλιστεί ότι δε θα εισέλθει στο εσωτερικό περισσότερος κόσμος από τον προβλεπόμενο.

τσαμασλησ2

τσαμασλης-εκκλησια

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ