Μήνυμα Ταχματζίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Μήνυμα Ταχματζίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου έστειλε ο δήμαρχος του δήμου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη.

“Αυξάνοντας την παγκόσμια ευαισθητοποίηση, βελτιώνοντας την εκπαίδευση για τις αιτίες και τα συμπτώματα που προκαλούν την ασθένεια, εντείνοντας τις συλλογικές και κυβερνητικές δράσεις, χρηματοδοτώντας και ενισχύοντας την επιστημονική κοινότητα, μπορούμε να φανταστούμε ξανά έναν υγιέστερο και πιο φωτεινό κόσμο όπου σώζονται εκατομμύρια άνθρωποι. Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα μέλλον χωρίς καρκίνο» αναφέρει στο μήνυμά του.

Διαβάστε παρακάτω και τα λοιπά σημεία από το μήνυμα του δημάρχου:

«Η 4η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου ως παγκόσμια ημέρα κατά της ασθένειας. Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου, αλλά και μια σημαντική υπενθύμιση για τη διαχρονική δύναμη της συνεργασίας και της συλλογικής δράσης απέναντι στην ασθένεια. Η Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου 2021 είναι αφιερωμένη στο θάρρος, στον αγώνα αλλά και στα επιτεύγματα των ανθρώπων που ζουν με καρκίνο και στις οικογένειές τους, καθώς και στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, στους ερευνητές, στους εθελοντές, στους φροντιστές.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η επιβάρυνση του καρκίνου συνεχίζει να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, ασκώντας τεράστια σωματική, συναισθηματική και οικονομική πίεση στους ανθρώπους, στις οικογένειες, στις κοινότητες και στα συστήματα υγείας. Πολλά από αυτά και σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, είναι λιγότερο προετοιμασμένα να διαχειριστούν αυτό το φορτίο, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός καρκινοπαθών παγκοσμίως να μην έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη και ποιοτική διάγνωση και θεραπεία. Αντίθετα, σε χώρες όπου τα συστήματα υγείας είναι ισχυρά, τα ποσοστά επιβίωσης πολλών τύπων καρκίνου βελτιώνονται χάρη στην έγκαιρη ανίχνευση, ποιοτική θεραπεία και φροντίδα επιβίωσης”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ