Ν.Μηχανιώνα: Κινδύνεψαν παιδιά από κλαδί δέντρου

Ν.Μηχανιώνα: Κινδύνεψαν παιδιά από κλαδί δέντρου

Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξαν παιδάκια που έπαιζαν αμέριμνα μπροστά στο σπίτι τους, στην οδό Πέλλας, αρχή της επαρχιακής οδού Μηχανιώνας-Αγγελοχωρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Φάρος Θερμαϊκού, όταν ένα τεράστιο κλαδί από πεύκο που υπάρχει στο σημείο εκείνο έσπασε από το δέντρο και έπεσε ακριβώς δίπλα τους, ενώ “παρά τρίχα” γλύτωσαν και Ι.Χ. αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα εκεί.

Σύμφωνα πάντα με τον Φάρο Θερμαϊκού, αίτημα των κατοίκων της περιοχής εδώ και χρόνια είναι η κοπή του πεύκου, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού , παρά το γεγονός ότι υπάρχει και θετική απόφαση του Δασαρχείου, αρνούνται να προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή, με συνέπεια το συγκεκριμένο δέντρο να αποτελεί πηγή μόνιμου κινδύνου για την κατοικημένη αυτή περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Σημειώνεται ότι αντί για την πλήρη κοπή του δέντρου οι αρμόδιοι του Δήμου περιορίζονται κάθε φορά που υπάρχουν σχετικά διαβήματα των κατοίκων να κόβουν και από ένα κλαδί του, με συνέπεια τώρα να έχει μείνει μόνο η κορυφή. Με συνέπεια ο κορμός του πεύκου, χωρίς κλαδιά πλέον, να αιωρείται επικίνδυνα σε κάθε δυνατό φύσημα του ανέμου, με κίνδυνο κάποια στιγμή να σπάσει και να πέσει πάνω σε σπίτια, αυτοκίνητα και ανθρώπους.

Πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι από το σημείο εκείνο διέρχονται καθημερινά, εκτός των μόνιμων κατοίκων της περιοχής και οι σπουδαστές της Ακαδημίασς Εμπορικού Ναυτικού Νέας Μηχανιώνας κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη σχολή.

Πηγή και φωτογραφία Φάρος του Θερμαϊκού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ