Ο Δήμος Δέλτα τιμά την γιορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ο Δήμος Δέλτα τιμά την γιορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Η διπλή, εθνική και θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο δήμο Δέλτα η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, θα εορταστούν με κάθε επισημότητα άλλα με λιτές εκδηλώσεις και περιορισμένο αριθμό ατόμων λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σε κάθε κοινότητα του δήμου Δέλτα θα τελεστεί δοξολογία σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Συγκριμένα η επίσημη Δοξολογία της Πέμπτης 25 Μαρτίου 2021 θα γίνει στους Ιερούς Ναούς των κοινοτήτων με περιορισμένο αριθμό ατόμων τήρηση των αποστάσεων και αυστηρά με τη χρήση μάσκας, όπως ορίζει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698 Απόφαση σχετικά με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00ως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00» (ΦΕΚ 1076/Β΄/20-03-2021).

Η κατάθεση Στεφάνων θα γίνει στα Μνημεία των Ηρώων σε κάθε δημοτική κοινότητα από:

  • Εκπρόσωπο του Δήμου Δέλτα
  • Εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου της κάθε Κοινότητας
  • Εκπρόσωπο των Σωμάτων Ασφαλείας

Η ώρα της κατάθεσης Στέφανων θα οριστεί από τις κατά τόπους κοινότητες

Όλες οι τελετές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις και την προβλεπόμενη τήρηση των αποστάσεων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ