Ωραιόκαστρο: Έναρξη για το “Παιδί και Θάλασσα”

Ωραιόκαστρο: Έναρξη για το “Παιδί και Θάλασσα”

Σε παραλίες της Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί και φέτος το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα” του δήμου Ωραιοκάστρου που ξεκινάει από Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Στα Νέα Ηράκλεια θα λάβει χώρα το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα” από Δευτέρα 13 Ιουλίου έως και Παρασκευή 24 Ιουλίου, διάρκειας δέκα εργάσιμων ημερών.

Το πρόγραμμα θα χωριστεί σε δύο περιόδους και προσφέρεται δωρεάν ως κοινωνική προσφορά του δήμου Ωραιοκάστρου προς τους κατοίκους του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κάθε παιδί έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε μία μόνο περίοδο την οποία θα επιλέξει ο γονέας στην αίτηση ενδιαφέροντος (σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Οι περίοδοι λειτουργίας του προγράμματος είναι οι εξής:

• 1η περίοδος : από Δευτέρα 13 Ιουλίου έως Παρασκευή 17 Ιουλίου
• 2η περίοδος : από Δευτέρα 20 Ιουλίου έως Παρασκευή 24 Ιουλίου

Το πρόγραμμα αναχώρησης των λεωφορείων θα διαμορφωθεί ανάλογα με την συμμετοχή ανά δημοτική ενότητα και θα γνωστοποιηθεί με την οριστικοποίηση των συμμετοχών.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις προδιαγραφές του προγράμματος που θα ισχύουν

Ο προορισμός θα είναι το beach bar «Sahara», στην παραλία Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή και άνετη παραμονή των παιδιών. Συγκεκριμένα, το κατάστημα είναι εξοπλισμένο και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, τουαλέτες, ντουζιέρες, γήπεδα beach volley κτλ. Για όλες αυτές τις παροχές με τα μέτρα που είναι προσαρμοσμένα στα υγειονομικά πρωτόκολλα Covid-19 θα υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 3,00€ για κάθε παιδί ημερησίως, ποσό με το οποίο μπορεί να αγοράσει διάφορα προϊόντα (χυμό, παγωτό, αναψυκτικό).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτών και κατοίκων του Δήμου που ολοκλήρωσαν την τρίτη τάξη Δημοτικού έως και τη δεύτερη τάξη Γυμνασίου, δηλαδή 8 – 14 ετών. Η μεταφορά από και προς την παραλία θα γίνεται με λεωφορεία του Δήμου. Επίσης, θα υπάρχει πλήρης ναυαγοσωστική κάλυψη από πιστοποιημένους ναυαγοσώστες με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή είναι:

1. Αίτηση ενδιαφέροντος.
2. Υπεύθυνη δήλωση-βεβαίωση του κηδεμόνα πως το παιδί είναι κλινικά υγιές και δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα covid-19.
3. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.
4. Αποδεικτικό βεβαίωσης κατοικίας (αντίγραφο λογαριασμού στο όνομα των γονέων/κηδεμόνων από οργανισμό κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, ΑΕΡΙΟ κ.α.) ή μισθωτήριο συμβόλαιο σπιτιού.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Πέμπτη 02/07 έως τη Τετάρτη 08/07/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2313304091 -2310689747 ώρες 09.00 – 14.00.

Οι γονείς μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση συμμετοχής του προγράμματος καθώς και τα δικαιολογητικά από την επίσημη σελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, http://www.oraiokastro.gr/index.php/2014-04-14-12-09-04/2014-04-14-12-09-43/6017-2020 και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση : paidithalassa@oraiokastro.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ