Ωραιόκαστρο: Μικροί… εφευρέτες παιχνιδιών

Ωραιόκαστρο: Μικροί… εφευρέτες παιχνιδιών

Μαθητές νηπιαγωγείων Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν δράση κατά την οποία δημιούργησαν παιχνίδια από άχρηστα αντικείμενα που θα κατέληγαν στους κάδους σκουπιδιών.

Τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου και του 6ου Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου, αντίστοιχα οι νηπιαγωγοί Βιβή Αραβανή και Ντίνα Παπαγεωργίου, επιστρατεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να δώσουν νέα πνοή σε αντικείμενα και υλικά, τα οποία θα κατέληγαν στο καλάθι των αχρήστων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, 380 μικροί μαθητές και μαθήτριες σε 14 νηπιαγωγεία της Ελλάδας κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να πάρουν το δίπλωμα του εφευρέτη και, μάλιστα, ενός αλλιώτικου εφευρέτη, αυτού των παιχνιδιών. Δεν χρειάστηκε να αγοράσουν τίποτα απολύτως για τις εφευρέσεις τους, παρά μόνο να ενεργοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργική τους σκέψη, βάζοντας με αυτό τον τρόπο το λιθαράκι τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Ανάμεσα σε αυτούς και οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Νηπιαγωγείου και του 6ου Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου.

Όλα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2019, όταν 25 εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να καλλιεργήσουν στα παιδιά οικολογική συνείδηση προσεγγίζοντας το τρίπτυχο διαχείρισης σκουπιδιών: ΜΕΙΩΝΩ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ, με τρόπο ευφάνταστο και πρωτότυπο. Πώς; Πολύ απλά, φτιάχνοντας παιχνίδια με την αξιοποίηση μόνο άχρηστου υλικού, οτιδήποτε  δηλαδή θα κατέληγε στη χωματερή ή στην ανακύκλωση.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου συστήνει “τώρα που τα παιδιά είναι σε διακοπές, κατασκευάστε μαζί τους υπέροχα παιχνίδια και μειώστε τα σκουπίδια! Δεν χρειάζεται σκέψη πολλή, αρκεί να ξεφυλλίσετε το βιβλίο των εφευρέσεων, όπου θα βρείτε καταπληκτικές και εύκολα υλοποιήσημες παιχνιδοκατασκευές, όπως σας τις προτείνουν οι εφευρέτες παιχνιδιών και ανακυκλωτές της χαράς! Για να γίνουμε μία μεγάλη παρέα μπορείτε να δημοσιεύεται τις κατασκευές σας χρησιμοποιώντας το hashtag #εφευρέτες_παιχνιδιών_οι_ανακυκλωτές_της_χαράς”.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο των εφευρέσεων μπορείτε να το δείτε εδώ

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τίτλο «Εφευρέτες παιχνιδιών… οι ανακυκλωτές της χαράς» υλοποιήθηκε στα πλαίσια μιας eTwinning συνεργασίας στην οποία συμμετείχαν τα εξής Νηπιαγωγεία: 2ο Γαργαλιάνων (συντονιστής), 1ο Ωραιοκάστρου (συντονιστής), Εκκλησοχωρίου, 2ο Ερμούπολης Σύρου, 32ο Θεσσαλονίκης, 1ο Ιτέας, 5ο Καβάλας, 1ο Λ. Αιδηψού, Νάουσας Πάρου, Νεοχωρούδας, Πολυχρόνου, 1ο Στυλίδας, 3ο Φιλιατρών, 6ο Ωραιοκάστρου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ