Σ. Δανιηλίδης: Τιμή και δόξα στους ήρωες του ’21

Σ. Δανιηλίδης: Τιμή και δόξα στους ήρωες του ’21

Μήνυμα με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 έστειλε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος αναφέρει:

«25 Μαρτίου 1821-25 Μαρτίου 2021.
»Ανήμερα της μεγάλης επετείου συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά του Οθωμανού κατακτητή και τυράννου, από το άναμμα της σπίθας που σηματοδότησε την Εθνική Παλιγγενεσία.
»Συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από τη θυσία των ανώνυμων και επώνυμων προγόνων μας που παρέδωσαν στις επόμενες και επόμενες γενιές μια χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη, μια Ελλάδα νέα.
»Από τα προεπαναστατικά κινήματα έως την επίσημη έναρξη της Επανάστασης, με τον ξεσηκωμό να απλώνεται σε όλη τη σκλαβωμένη Ελλάδα, αγκαλιάζοντας και τη Μακεδονία με πρωτεργάτες τον Εμμανουήλ Παπά και τον Στάμο Χάψα, το αθάνατο κρασί της Λευτεριάς οδήγησε το Έθνος στη μεγάλη νίκη.
»Δυστυχώς, οι συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 δεν μας επιτρέπουν να αποδώσουμε τις προσήκουσες τιμές και με την προσήκουσα λαμπρότητα στους ήρωες της εποχής.
»Αυτό, όμως, δεν μας εμποδίζει να επαναστοχαστούμε τα διδάγματα της ιστορίας, να επανεξετάσουμε την πορεία μας ως έθνους και ως ελεύθερης χώρας στο ιστορικό διηνεκές, και να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας απέναντι στα γεγονότα και τις εξελίξεις. Αυτό, επίσης, δεν μας εμποδίζει ακόμη και σήμερα «να μεθύσουμε από το αθάνατο κρασί του ’21».
»Μπορεί η επανάληψη των μηνυμάτων που αναδύονται από το ζέον -έως και σήμερα- αίμα των θυσιασθέντων ηρώων να φαντάζει ίσως ως μια μονότονη επαναληπτική υποχρέωση των ημερών, και ίσως για πολλούς περιττή. Οι χρονικές συγκυρίες, ωστόσο, είναι αυτές που τα καθιστούν και τα διατηρούν πάντα επίκαιρα, είναι οι σύγχρονες στιγμές που ζούμε ως χώρα, ως κοινωνία, αλλά και ως παγκόσμια κοινότητα, που επιμένουν να διατηρούν τις ιστορικές στιγμές των επαναστατημένων Ελλήνων ως άσβεστο φάρο, ως άλλο φως ανέσπερον…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ