Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ στον δήμο Ωραιοκάστρου

Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ στον δήμο Ωραιοκάστρου

Αρχίζουν οι εγγραφές για τα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στο πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο στην Ελλάδα που λειτουργεί, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ωραιοκάστρου και της Εκπαιδευτικής Ομάδας Υποστήριξης Ζωής (ΕΚΠ.Ο.Υ.Ζ.).

Το εκπαιδευτικό κέντρο στην Ελλάδα λειτουργεί με στόχο την επιμόρφωση των πολιτών στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή με τη χορήγηση διεθνούς πιστοποίησης και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μαθήματα θα γίνονται Σαββατοκύριακα και η πιστοποίηση θα χορηγείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης/European Resuscitation Council (ERC).

Το πρώτο μάθημα θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου 2020. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν 10 Οκτωβρίου, 24 Οκτωβρίου, 7 Νοεμβρίου, 21 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου.

Διαδικασία εγγραφών

Όσες και όσοι δημότες Ωραιοκάστρου ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα πρέπει να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: [email protected]

Στο μήνυμα είναι απαραίτητο να αναγράφουν το ονοματεπώνυμό τους με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, την ημερομηνία γέννησης, το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Τα μαθήματα θα διεξάγονται ταυτόχρονα σε τρεις αίθουσες με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από την πανδημία Covid-19. Σε κάθε τμήμα θα συμμετέχουν πέντε άτομα.

Όσες και όσοι συμμετάσχουν στα μαθήματα είναι απαραίτητο να προσέρχονται στις αίθουσες φορώντας μάσκα και να έχουν θερμομετρηθεί την προηγούμενη ημέρα και το βράδυ.

Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν πρωινές ώρες στα τηλέφωνα 2313304082 και 2313304091.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν.

Πληροφορίες για το σεμινάριο

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 5 ωρών, είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης / European Resuscitation Council (ERC) και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

α) Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο).
β) Διάλεξη για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
γ) Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.
δ) Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο).
ε) Διάλεξη για τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
στ) Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) με εκπαιδευτικούς Αυτόματους Απινιδωτές, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.
ζ) Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην τοποθέτηση σε πλάγια θέση Ασφαλείας (ανάνηψης).
η) Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα χορηγούνται στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους πιστοποιητικά επάρκειας 3ετούς διάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC, το οποίο είναι και ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος φορέας στην Ευρώπη, που υλοποιεί και πιστοποιεί προγράμματα BLS/AED provider course.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ