Στ. Αναγνωστόπουλος: Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για τις υποδομές του δήμου Χαλκηδόνος

Στ. Αναγνωστόπουλος: Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για τις υποδομές του δήμου Χαλκηδόνος

Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό, Στέλιο Πέτσα είχε στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, παρουσία και του γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γιάννη Καραγιάννη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους δήμους, καθώς και το θέμα της κάλυψης του ενεργειακού κόστους λειτουργίας του δήμου Χαλκηδόνος και της ΔΕΥΑΧ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία των προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος». Όπως ενημέρωσε ο κ. Πέτσας τον κ. Αναγνωστόπουλο, υπογράφεται άμεσα η τροποποίηση της πράξης ένταξης του δικτύου αποχέτευσης Προχώματος, καθώς και της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Ακροποτάμου, έπειτα από σχετικό αίτημα τροποποίησης που είχε υποβάλει ο δήμος προκειμένου να συμπεριληφθεί και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Ακροποτάμου. Επισημάνθηκε επίσης ότι σύντομα αναμένεται και η έγκριση της πρότασης που υπέβαλε ο δήμος Χαλκηδόνος για το αποχετευτικό δίκτυο Αγχιάλου και το αποχετευτικό δίκτυο Αγίου Αθανασίου, ένα έργο πνοής για τον δήμο προϋπολογισμού 2.479.459,68 ευρώ.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων ύδρευσης του δήμου Χαλκηδόνος και την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, ενός πολύ σημαντικού έργου της ΔΕΥΑΧ, προϋπολογισμού 2.359.955,00 ευρώ, για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρόταση του δήμου για την «Ανάδειξη και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης νησίδας του Αξιού», ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα αναδείξει την περιοχή, ενώ υποσχέθηκε και ότι θα επισκεφθεί τον δήμο με την πρώτη ευκαιρία.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκε και το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη κατασκευής του αρδευτικού δικτύου Νέας Μεσήμβριας, το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο, καθώς και στη δυνατότητα κατασκευής νέων αρδευτικών δικτύων για την άρδευση των υψωμάτων, έργο στο οποίο αναμένεται η βοήθεια του υπουργείου με τεχνική υποστήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμος Χαλκηδόνος: Εταιρεία παραγωγής ξεκινά γυρίσματα-Αναζητούνται βοηθητικοί ηθοποιοί

Κλειστό το δημοτικό κολυμβητήριο Χαλκηδόνος-Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Δ. Χαλκηδόνος: Σε ετοιμότητα για την επαναλειτουργία Γυμνασίων – Λυκείων

Στροφή στην ανακύκλωση με δεκάδες “πράσινα” σημεία κάνει ο δήμος Χαλκηδόνας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top