Συνελήφθησαν χθες τρία άτομα για παράνομο εργαστήριο και αποθήκη απομιμητικών προϊόντων ένδυσης σε περιοχή της Αχαΐας.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας κατάσχεσαν 3.651 απομιμητικά είδη ένδυσης, 36.700 λογότυπα επώνυμων εταιρειών και δύο μηχανήματα εκτύπωσης λογοτύπων που εντόπισαν στο παράνομο εργαστήριο.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εμπορικά σήματα, την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, του κώδικα μετανάστευσης & κοινωνικής ένταξης, καθώς και πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικότερα:
• 3.651 επώνυμα είδη ένδυσης,
• 36.700 λογότυπα επωνύμων εταιρειών,
• 2.000 ετικέτες,
• δύο μηχανήματα εντύπωσης λογοτύπων,
• έξι κάμερες και καταγραφικό
• και διάφορα έγγραφα, σημειώσεις και τιμολόγια.
Εκτιμάται ότι το κέρδος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, εμπορεύματα που διακινούνταν σε τουριστικές κυρίως περιοχές της χώρας
Τα κατασχεθέντα είδη ένδυσης και τα λογότυπα επωνύμων εταιρειών θα αποσταλούν για καταστροφή, με μέριμνα των δικαιούχων σηματούχων εταιρειών σε ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης, ενώ τα κατασχεθέντα μηχανήματα εντύπωσης λογοτύπων, οι κάμερες και το καταγραφικό θα αποσταλούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ).
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.