Ταγαράς: Τρίμηνη παράταση στις βεβαιώσεις μηχανικού για τις μεταβιβάσεις (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ταγαράς: Τρίμηνη παράταση στις βεβαιώσεις μηχανικού για τις μεταβιβάσεις (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τρίμηνη παράταση στην υποχρεωτική έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου για τις μεταβιβάσεις ακινήτων πρόκειται να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε ο κ. Ταγαράς, μέχρι χτες υπήρχε η δυνατότητα παράλληλης εφαρμογής και της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου και της βεβαίωσης μηχανικού για τις μεταβιβάσεις. Η προθεσμία για τις βεβαιώσεις έληξε χτες και το υπουργείο θα την παρατείνει κατά ένα τρίμηνο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Για τον σκοπό αυτό αναμένεται να υπάρξει άμεσα η σχετική ρύθμιση από το ΥΠΕΝ.

Αναφερόμενος στη συνέχεα στα έργα της Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι «από στιγμή σε στιγμή» δημοσιεύεται στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για την ανάπλαση της ΔΕΘ –«έχουμε και τον κωδικό αριθμό δημοσίευσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγαράς- ενώ δεν αποκλείεται η καλύτερη αρχιτεκτονική μελέτη που θα επιλεγεί στο πλαίσιο του εν εξελίξει διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο, στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ.

Επίσης, τον επόμενο μήνα προωθείται στο ΣτΕ το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος για το έργο της Νέας Τούμπας. Μόλις εγκριθεί και υπογραφεί, δημοσιεύεται το ΠΔ σε ΦΕΚ και προχωρά και αυτό το έργο.

Όσον αφορά δε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα ανεγερθεί στη Θεσσαλονίκη και θα αποτελέσει «ισχυρό τοπόσημο» για την πόλη, ο κ. Ταγαράς ανακοίνωσε πως επιλύθηκαν σημαντικά χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα ώστε ο Εμπορικός Σταθμός να μετατραπεί σε χώρο ισχυρού συμβολισμού, σε σύμβολο «μνήμης και σεβασμού της αξίας της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας». Το επόμενο βήμα αφορά στις αδειοδοτήσεις και στην κατασκευή του Μουσείου που, εκτός των άλλων, θα συμβάλλει και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε στα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια που αφορούν στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου των 44 χλμ που διατρέχει 7 δήμους.

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, όλα τα μεγάλα έργα και οι επενδύσεις εξαρτώνται από το χωροταξικό και τον καθορισμό χρήσεων γης, ενώ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έρχεται να καλύψει το διαχρονικό έλλειμα που υπήρχε σε αυτόν τον τομέα στη χώρα, καθώς «δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε άλλη ευκαιρία».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Νίκος Ταγαράς στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ