Τέλος στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας και με τη… βούλα!

Τέλος στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας και με τη… βούλα!

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Τέλος και με τη… βούλα στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης να αποβάλλει τον επιχειρηματία που μισθώνει το χώρο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης και την μετατροπή του ακινήτου σε πάρκο ψυχαγωγίας, διασκέδασης και μνήμης μιας και στο κέντρο αναμένεται να τοποθετηθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Από σήμερα το πρωί στην είσοδο του πάρκινγκ υπάρχει μια πινακίδα που ενημερώνει τους οδηγούς- χρήστες του ότι το ερχόμενο Σάββατο το πρωί θα σταματήσει να δέχεται αυτοκίνητα. Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσει από οχήματα ο χώρος και να παραδοθεί, πιθανότητα την Κυριακή το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr στο δήμο Θεσσαλονίκης που είναι και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες ανάπλασης του χώρου θα ξεκινήσουν άμεσα, μετά και την υπογραφή της σύμβασης του αναδόχου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Η διοικητική αποβολή του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο σημείο τα τελευταία χρόνια πέρασε… δια “πυρός και σιδήρου” μιας και την πρώτη φορά που συζητήθηκε το ζήτημα το σώμα καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης, με την αντιπολίτευση να ζητά νέα μελέτη στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία υπόγειου σταθμού στάθμευσης οχημάτων.

Η διοίκηση αποφάσισε να φέρει το θέμα ξανά για συζήτηση την περασμένη βδομάδα, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να ζητά ονομαστική ψηφοφορία από το σώμα για να θέσει κάθε δημοτικό σύμβουλο προ των ευθυνών του απέναντι στην πόλη, όπως σχολίαζε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του συμβουλίου έδωσε διορία στον εκπρόσωπο της εταιρίας που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση μέχρι αύριο Παρασκευή ώστε να το αδειάσει και παράλληλα ζήτησε να πληρωθούν τα ενοίκια από τη χρήση του χώρου για τις ημέρες που ενώ είχε λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο χρησιμοποιούνταν από την επιχείρηση.

Σημειώνεται πως το ζήτημα μετά την πρώτη καταψήφιση της διοικητικής αποβολής «σκάλωσε» αφού ο διαχειριστής του πάρκινγκ ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει να αδειάσει το χώρο φερόταν στην συνέχεια να διαφωνεί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top