Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων στο δημαρχείο

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων στο δημαρχείο

Μια κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη (27/7), στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της σχολικής στέγης.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας διαμαρτύρονται για τις εργασίες τοποθέτησης προκάτ αιθουσών στην αυλή του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για τα προνήπια, καθώς και για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου «Αλυσίδα», στην περιοχή Χαριλάου.

«Η απόφαση του Δήμου για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου αλλά και η τοποθέτηση προκατ στην αυλή του 90ου Δημοτικού χειροτερεύει την υπάρχουσα κατάσταση, τις τεράστιες ελλείψεις στη σχολική στέγη της πόλης. Κατάσταση που εκτός από αντιπαιδαγωγική καταλήγει να είναι και επικίνδυνη για την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, εν μέσω πανδημίας, λόγω του απαράδεκτου συνωστισμού στις λίγες και πολλές φορές ακατάλληλες σχολικές αίθουσες είναι κάτι που οι γονείς θα βρούμε μπροστά μας και την νέα σχολική χρονιά», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που ζητά:

«- Να διατεθεί άμεσα από τον Δήμο το ποσό αποζημίωσης για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και κατόπιν να διεκδικηθεί από το κράτος που έχει την ευθύνη.

– Να εξασφαλιστεί σχολική στέγη χωρίς το κλείσιμο των αυλών των σχολείων μας

– Το θέμα ανάκλησης της απόφασης να τεθεί άμεσα σαν ξεχωριστό θέμα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες αντιδράσεις για τις προκάτ αίθουσες από τον Σύλλογο Γονέων του 90ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ