Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αγαθαγγελίδου

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αγαθαγγελίδου

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών η δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Μαρία Αγαθαγγελίδου, δίνοντας μία πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Τον θάνατό της γνωστοποίησε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Ο κ. Μηταφίδης αναφέρει αναλυτικά στην ανάρτησή του:

Μετά από πολύχρονη και γενναία μάχη με την επάρατη νόσο, μας αποχαιρέτησε τη νύχτα η αγαπημένη μας συντρόφισσα Μαρία Αγαθαγγελίδου, δημοτική σύμβουλος της “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ” και μέλος της ΟΜ Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1946. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. και υπηρέτησε στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό και τον πολιτισμό στο χώρο του σχολείου και της πόλης.

Αποσπάστηκε στο ελληνικό σχολείο της Τρίπολης Λιβύης από το 1989 έως το 1994. Εκεί ξεκίνησε και την ιστορική έρευνα για τον Ελληνισμό της Β. Αφρικής που εξελίχτηκε σε διδακτορική διατριβή. Από το 1998, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ασχολήθηκε με θέματα που συνδέουν το περιβάλλον με την τοπική ιστορία.

Από το 2002 έως το 2004 υπηρέτησε ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης στα σχολεία ελληνικής γλώσσας της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κ.-Δ. Μακεδονίας 1940-1974 και της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top