Θεσσαλονίκη: Μείωση ποινών σε Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Θεσσαλονίκη: Μείωση ποινών σε Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβίωσε ένα σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, επί των ημερών διοικήσεως του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γενικού γραμματέα, Μιχάλη Λεμούσια.

Πρόκειται για το σκέλος που συνδέεται με την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), για την οποία οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί από το Εφετείο σε φυλάκιση τριών ετών, μετατρέψιμη προς 3 ευρώ/ημερησίως.

Κατά της παραπάνω απόφασης όμως, προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί, επειδή ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει μειωμένο πλάνο ποινών. Το Δικαστήριο όπου επανήλθε η υπόθεση μείωσε την ποινή σε δύο έτη, για τον καθένα, και την ανέστειλε.

Παράλληλα, αποφάσισε να απαλείψει την παρεπόμενη ποινή που τους είχε επιβληθεί πριν την αναίρεση και ήταν χρηματική ποινή ίση με το ποσό της νομιμοποίησης. Εν προκειμένω, το ποσό της νομιμοποίησης είχε προσδιοριστεί για τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο σε 259.000 ευρώ και για τον συγκατηγορούμενό του Μ. Λεμούσια σε 463.000 ευρώ.

«Θέλω να σας πω τον πόνο μου, είμαι σε τραγική κατάσταση, οδηγήθηκα σε αυτό από μια απόφαση που δεν είναι σωστή» ανέφερε ο πρώην γενικός γραμματέας, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία περιουσία, παρά μόνο το σπίτι όπου μένει. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν παρέστη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί άμαχοι στο Χάρκοβο – «Πιθανόν τα χειρότερα να βρίσκονται μπροστά μας»

Δυτική Μακεδονία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας

Ουκρανικό: Νέα επικοινωνία Μακρόν με Πούτιν και Ζελένσκι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top