Δ. Θεσσαλονίκης: «Έρχεται» online υιοθεσία αδέσποτων ζώων

Δ. Θεσσαλονίκης: «Έρχεται» online υιοθεσία αδέσποτων ζώων

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Εύκολα, γρήγορα και με μόλις λίγα «κλικ» θα μπορούν από το νέο έτος οι κάτοικοι του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά προς την επίλυση του προβλήματος και αποκτώντας παράλληλα έναν τετράποδο σύντροφο.

«Σε περίπου δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμη η νέα λειτουργία στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης», όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος εξηγεί ότι η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή, ενώ οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα μπορούν να βλέπουν φωτογραφίες και βασικά στοιχεία για κάθε ζώο, ώστε να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν για υιοθεσία.

Όλα τα αδέσποτα που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και θα κατοχυρώνονται στην ιστοσελίδα, εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας που παρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Θα είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και θα διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα. «Αυτό που απομένει είναι να βρουν τους ανθρώπους που θέλουν να τους προσφέρουν αγάπη και φροντίδα», σημειώνει ο κ. Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι στόχος δεν είναι τα ζώα να φύγουν από την πόλη, αλλά να αποκτήσουν μία μόνιμη κατοικία, μία οικογένεια που θα τα αγκαλιάσει και θα τους παρέχει ασφάλεια και ζεστασιά.

Η νέα λειτουργία που θα προστεθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης θα έχει το δικό της όνομα, θα ανανεώνεται συνεχώς και αναμένεται να αγκαλιαστεί από όσους αναζητούν ένα ζώο συντροφιάς και παράλληλα θέλουν να βοηθήσουν για να μειωθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Ακόμα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αναλυτικά πόσα και ποια ζώα έχουν ήδη υιοθετηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν συνεργασίες με όμορους δήμους που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, παρέχοντάς τους φιλοξενία στην ειδική κατηγορία που θα δημιουργηθεί.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ