Τσακίρης: Αγώνας δρόμου να φέρει στο Ωραιόκαστρο το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο

Τσακίρης: Αγώνας δρόμου να φέρει στο Ωραιόκαστρο το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο

Σε έναν αγώνα δρόμου για την ανέγερση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης σε περιοχή εντός του δήμου Ωραιοκάστρου έχει επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr ο κ. Τσακίρης έχει κινήσει… γη και ουρανό ώστε αυτή τη  φορά να μη χαθεί η ευκαιρία για το Ωραιόκαστρο, όπως έγινε προ ετών (σ.σ. όταν ο ίδιος δεν βρισκόταν στο «τιμόνι» του Δήμου) με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο που τελικώς κατασκευάζεται στο Φίλυρο.

Η συζήτηση για τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Συγκροτήματος έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο αφυκτιά στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, ενώ δεν υπάρχουν περιθώρια επέκτασης των υποδομών του στο κτίριο επί της οδού Αλ. Παπαναστασίου, στις παρυφές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προτεινόμενο από τον κ. Τσακίρη αγροτεμάχιο για την ανέγερση του νέου Ογκολογικού Συγκροτήματος έκτασης 347,756 στρεμμάτων βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας, ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου Ωραιοκάστρου και ως εκ τούτου εύκολα μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβασή του στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής, η χρήση γης του συγκεκριμένου χώρου επιτρέπει τη δημιουργία νοσοκομείου, άρα δεν απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες αποχαρακτηρισμού, ενώ δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, καθώς βάσει μια πρώτης έρευνας στο αρχαιολογικό κτηματολόγιο, το εν λόγω γήπεδο βρίσκεται εκτός αρχαιολογικών χώρων.

Επίσης, ο «υποψήφιος» χώρος δεν εμπίπτει στους περιορισμούς της δασικής νομοθεσίας και είναι εκτός περιοχής Natura, βασικές προϋποθέσεις για την ανέγερση του Συγκροτήματος.

Στα «συν» της προτεινόμενης για την ανέγερση του νοσοκομείου έκτασης, περιλαμβάνονται, επίσης, η γειτνίαση με Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός), αλλά και με το δίκτυο Φυσικού Αερίου που περνά δίπλα από τον συγκεκριμένο χώρο.

Θέση «κλειδί»

Όμως, το πλέον βασικό πλεονέκτημα του αγροτεμαχίου είναι η θέση του (φωτογραφία): Βρίσκεται ακριβώς πάνω στην Εγνατία Οδό (με πρόσβαση όχι μόνο στον συγκεκριμένο άξονα αλλά και στους κάθετους , καθώς και στην Εθνική Οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης) και κοντά στον κόμβο του Λαγκαδά (Α/Κ 24 Λαγκαδά/Σερρών), διευκολύνοντας σημαντικά την πρόσβαση από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Συγκεκριμένα το συγκεκριμένο νοσοκομείο, που θα είναι ειδικού σκοπού, θα εξυπηρετεί τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός προβλέπει την ανέγερση ογκολογικού συγκροτήματος  διαβαλκανικού ενδιαφέροντος. Άρα η προτεινόμενη από τον κ. Τσακίρη θέση διευκολύνει και την πρόσβαση ασθενών από Βαλκανικές χώρες.

Και βέβαια, το νέο νοσοκομείο θα απέχει μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης, ενώ την ίδια στιγμή η διαδρομή από το «Παπανικολάου» προς το κέντρο διαρκεί 45 λεπτά.

«Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που κατέθεσε συγκεκριμένη έκθεση τεκμηρίωσης», δήλωσε στο GRTimes ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης ο οποίος θέλει να φέρει στον Δήμο του αυτή τη μεγάλη επένδυση στον χώρο της Υγείας η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη και για την ανάπτυξη του τόπου του.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες του GRTimes η διοικήτρια του Θεαγενείου, Ευαγγελία Κουρτέλη -Ξουρή και ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρης Τσαλικάκης συνηγορούν ότι η λύση που προτείνεται από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top