Υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα για νεογνά από το “Χαμόγελο του Παιδιού” στο ΕΚΑΒ (VIDEO)

Υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα για νεογνά από το “Χαμόγελο του Παιδιού” στο ΕΚΑΒ (VIDEO)

Μια νέα υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών παρέδωσε προς χρήση στο ΕΚΑΒ, το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Με τη νέα μονάδα, η παρουσίαση της οποίας έγινε σήμερα το πρωί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, το ΕΚΑΒ θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί διακομιδές νεογνών, παιδιών και σε έκτακτες περιπτώσεις και ενηλίκων με ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα και πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού “Χαμόγελο του παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος η μονάδα η οποία τίθεται στη διάθεσή του ΕΚΑΒ θα μπορεί να πραγματοποιείται διακομιδές νεογνών σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, τονίζοντας, ότι “σε συνδυασμό με τις άλλες μονάδες προσπαθούμε να μην αφήσουμε ένα μωρό να κινδυνέψει, ειδικότερα όταν θα πρέπει να ταξιδέψει στην Αθήνα ή από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες. Ένα διασωληνώμενο παιδάκι νεογέννητο και μάλιστα πρόωρο, είναι πολύ σημαντικό να έχει ιδιαίτερο εξοπλισμό προκειμένου να το κρατήσει στη ζωή, μέχρι να αναλάβουν οι γιατροί και να το σώσουν”. Επισήμανε δε, ότι “σήμερα τα νεογνά σώζονται χάρη στην τεχνολογία και στην ιατρική που έχει προχωρήσει”.

Σημειώνεται ότι η μονάδα θα μπορεί να καλύψει και έκτακτα περιστατικά που θα αφορούν ενηλίκους.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να κάνει την παραλαβή της υπερσύγχρονης μονάδας, στα πλαίσια της παροχής υψηλού επιπέδου επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε ενηλίκους και παιδιά, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα κατάλληλα μέσα. “Αυτή η υπερσύγχρονη κινητή μονάδα σίγουρα θα μπορέσει να βελτιώσει τις διακομιδής νεογνών και παιδιών, να μεταφέρει παιδιά και νεογνά με ασφάλεια και ταχύτητα”, σημείωσε.

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται σήμερα με το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών και παιδιών. Για τον σκοπό αυτό αξιοποιήθηκε το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης που είναι ο ένας ο άξονας και βεβαίως χρησιμοποιήθηκε εθνική πόροι που είναι ο άλλος άξονας. Για το έργο αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο “χαμόγελο του παιδιού” διότι και με αυτή τη δράση και την πρωτοβουλία θωρακίζει την υγεία των παιδιών μας. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να είμαστε όλοι μαζί σε αυτές τις προσπάθειες και προχωρούμε”, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συνεχάρη το “Χαμόγελο του Παιδιού” για τη διαχρονική όπως είπε συνεισφορά του στα ζητήματα που άπτονται της υγείας αλλά στους πιο αδύναμους συμπολίτες και ιδιαίτερα των παιδιών. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα ετοιμάζουν από κοινού με τον Οργανισμό μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη στήριξη όλων των παιδιών που μπορεί να την έχουν ανάγκη.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη μας, για την Κεντρική Μακεδονία ότι με την πρωτοβουλία του “Χαμόγελου του Παιδιού” εξοπλίζεται μια τέτοια κινητή μονάδα για τα νεογνά, που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα “, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το “παρών” στην τελετή παρουσίασης της νέα Κινητής Μονάδας η οποία έγινε σήμερα το πρωί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, έδωσαν μεταξύ άλλων και οι διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ