Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το άνοιγμα του τουρισμού στη Χαλκιδική εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, «ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι συγκρατημένοι μήνες», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος «να θυμίζουν σε κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι διασώζοντας ένας μέρος από το τουριστικό εισόδημα». Πρόσθεσε δε πως υπάρχουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία, αλλά ακόμη δεν έχουν καταβληθεί προκαταβολές.

Επίσης ο κ. Βαλιάνος αναφέρθηκε στα ζητήματα τα οποία συζήτησε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Ιερισσό, καθώς ο Δήμος Αριστοτέλη διαθέτει όχι μόνο 100 αμμώδεις παραλίες (οργανωμένες και ελεύθερες), αλλά και 7 (!) λιμάνια.

Ένα από τα αιτήματα που έθεσε δήμαρχος Αριστοτέλη υπόψη του υπουργού είναι να απαλλαγεί το νησί του Δήμου, η Αμμουλιανή, από την υποχρέωση των ακτοπλοϊκών ελέγχων για covid 19.

Τέλος, αναφέρθηκε στις γαλάζιες σημαίες οι οποίες είναι ακόμη περισσότερες φέτος για τον δήμο Αριστοτέλη.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Στέλιος Βαλιάνος στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ