Δημοπρατήθηκε ο οδικός άξονας «Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά» προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ

Δημοπρατήθηκε ο οδικός άξονας «Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά» προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο ο οδικός άξονας «Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά», προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ, καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον σχετικό διαγωνισμό.

Ο οδικός άξονας, μήκους 70 χλμ., θα ενώνει την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ηπείρου με τη γειτονική Αλβανία με ταχύτητα και ασφάλεια.

Είναι ένα εμβληματικό έργο, όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής που άρχισε να σχεδιάζεται και να συζητιέται πριν το 2005 και σήμερα γίνεται πραγματικότητα, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τόνισε ότι έχει εθνική διάσταση, αναδεικνύει την περιοχή και την συνδέει με την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και με τα Δυτικά Βαλκάνια. Εξασφαλίζει την πρόσβαση στην Ιόνια Οδό και βγάζει περιοχές από την απομόνωση. «Προσφέρονται στους πολίτες τα έργα που έχουν ανάγκη και σηματοδοτούν την ανάπτυξη, την επόμενη ημέρα και την επίλυση πολλών προβλημάτων τους» είπε ο κ. Καραμανλής.

Τα οφέλη για την οικονομία της περιοχής, επεσήμανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, θα αρχίσουν να φαίνονται ήδη από την περίοδο της κατασκευής καθώς θα ανοίξουν 750 θέσεις εργασίας κατά μέσο όρο στα 4 χρόνια της κατασκευής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top