Δήμος Χαλκηδόνος: ”Έπεσαν” οι υπογραφές για την αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου

Δήμος Χαλκηδόνος: ”Έπεσαν” οι υπογραφές για την αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου

Αποκατάσταση οδικού δικτύου στο δήμο Χαλκηδόνος Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου στοδήμο Χαλκηδόνος», από την αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου και τονδήμαρχο Χαλκηδόνος, κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο.

Σκοπός της παρούσας σύμβασης είναι η συνεργασία των δύο συμβαλλόμενων μερών, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.187.000,00 ευρώ με το ΦΠΑ.

Η υλοποίηση του έργου κρίνεται αναγκαία, καθότι τμήματα των ασφαλτοστρωμένων δρόμων που συνδέουν το Άδενδρο και το Παρθένιο με το Μικρό Μοναστήρι, έχουν καταστραφεί σε όλο το μήκος τους και η κυκλοφορία των τροχοφόρων είναι επικίνδυνη ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει το Άδενδρο με το Μικρό Μοναστήρι μήκους 2,3χλμ, τον δρόμο που συνδέει το Παρθένιο με το Μικρό Μοναστήρι μήκους 2,5 χλμ, και τέλος τον κοινό κλάδο προς την Εθνική οδό και Μικρό Μοναστήρι μήκους 1,9 χλμ.

Για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών, που οφείλονται στην άνοδο της στάθμης των νερών, θα ακολουθηθεί ειδική διαστρωμάτωση όπως επιτάσσει η επιστήμη κατά την κατασκευή τέτοιων δρόμων, αφού πρώτα απομακρυνθεί ο κατεστραμμένος ασφαλτοτάπητας.
Η συνολική διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται σε 33 μήνες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν στον Δήμο.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε: « H Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους, προς όφελος των πολιτών. Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια. Η προσπάθειά μας για ένα δίκτυο συντηρημένο, ασφαλές και σύγχρονο συνεχίζεται σε όλους τους δρόμους ευθύνης μας. Η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Αναγνωστόπουλο είναι άριστη και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα της περιοχής που μπορούμε να παρέμβουμε και να δώσουμε λύσεις. Ακόμη και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, η Περιφέρεια έχει ως πρώτο της μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από τη μεριά του ο κ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε: Υπογράψαμε σήμερα με την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητα Θεσσαλονίκης μια πολύ σημαντική προγραμματική σύμβαση που αφορά στην αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου στο Δήμο Χαλκηδόνος, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής. Πρόκειται για οδικό δίκτυο που αντιμετωπίζει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο και εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής Παρθενίου, Αδένδρου, Μικρού Μοναστηρίου και Λουδία αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος. Με την προγραμματική αυτή σύμβαση αξιοποιούμε μια ακόμη χρηματοδοτική δυνατότητα που μας δίνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις υπηρεσίες της οποίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης τόσο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και στην αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν στο συγκεκριμένο έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα παράσταση στη Μασσαλία, εκ νέου «μοιρασιά» στη Ρώμη

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση είναι συντονιστής της καταστροφής των Ελλήνων πολιτών

Αλέξανδρος Θάνος: Η Θεσσαλονίκη κόμβος για όλα τα Βαλκάνια

Επιμελητήριο Πιερίας: 11η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας 2022

Χατζηδάκης για ανατιμήσεις στα προϊόντα: Θα κατονομάζονται αυτοί που κάνουν μαγκιές (VIDEO)

Γρεβενά – Έτσι έγινε η έκρηξη: Επιδεινώθηκε η υγεία του 28χρονου – «Ήταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή»

Θεσσαλονίκη: Υπέκλεψαν μέσω υπολογιστή τραπεζικούς κωδικούς και απέσπασαν χρηματικά ποσά

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top