Δήμος Γαύδου: Δεν υπάρχει τίποτα χυδαίο ή ανάρμοστο στον γυμνισμό

Δήμος Γαύδου: Δεν υπάρχει τίποτα χυδαίο ή ανάρμοστο στον γυμνισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Γαύδου, αναγνωρίζοντας πως ο γυμνισμός είναι ιδεολογία που δεν εμπεριέχει κάτι χυδαίο ή ανάρμοστο, αλλά ζητώντας από τους επισκέπτες να φορούν το μαγιό τους σε μια και μοναδική παραλία, για όσους δεν είναι λάτρεις της συγκεκριμένης… φιλοσοφίας.

Γαύδος, το νοτιότερο ελληνικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό άκρο, στο οποίο κατοικούν περίπου 100 μόνιμοι κάτοικοι και που το καλοκαίρι μπορεί να δεχτεί και πάνω από 3.500 επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους κατασκηνωτές. Το νησί είναι γνωστό για τους πολλούς γυμνιστές που έχει, κάτι που αναγνωρίζεται και από τον τοπικό δήμο.

“Εδώ στο νησί -χρόνια τώρα- ξέρουμε ότι ο  γυμνισμός  είναι ιδεολογία που εμπεριέχει την αυτοεκτίμηση, τη φυσιολατρία, την ελευθερία έκφρασης, την  αληθινή επαφή, τη φυσικότητα. Ξέρουμε ότι το ανθρώπινο σώμα πρέπει να γιορτάζει για την πλούσια ποικιλομορφία του και όχι να ντρέπεται. Δεν υπάρχει τίποτα χυδαίο ή ανάρμοστο σ΄αυτό. Ξέρουμε ότι σε πολλές  παρθένες παραλίες όπως ο Αη Γιάννης, ο Ποταμός , ο Λαυρακάς, ο Πύργος, το Λακκούδι, η Τρυπητή και άλλες, ο συνδυασμός γυμνισμός-ελευθερία-φύση μας απελευθερώνει και μας θυμίζει ότι κι εμείς είμαστε μέρος της Φύσης” αναφέρει ο δήμος Γαύδου σε ανακοίνωση του.

Ωστόσο, ενδεχομένως κατόπιν αιτήματος επισκεπτών, ο δήμος ζητάει με την ανακοίνωση του να γίνονται σεβαστοί και όλοι όσοι θέλουν να απολαύσουν την παραλία φορώντας το μαγιό τους, ώστε “να νοιώθουν κι εκείνοι όμορφα και να μπορούν ανενόχλητα να απολαύσουν τα καθαρά νερά του νησιού”.

Έτσι λοιπόν και μόνο για μια παραλία, ο δήμος ζητάει από τους επισκέπτες του Σαρακήνικου και μόνο σε ένα μικρό τμήμα που είναι εύκολα προσβάσιμο για τις οικογένειες, από τη στροφή μετά το μαγαζί «Στην Άκρη» και το στένεμα της παραλίας μέχρι μετά τη «Γοργόνα», να φορούν το μαγιό τους.

“Η τήρηση αυτής της απλής απαίτησης, είναι δείγμα αλληλοσεβασμού και σεβασμού στις αρχές της ελευθερίας του ατόμου και της δημοκρατίας. Για να μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε τη μαγεία του επίγειου Παράδεισου, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης” καταλήγει ο δήμος Γαύδου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top