Δήμος Καλαμαριάς: 80 χορευτές για την ταινία «Θετικός-Positive»

Δήμος Καλαμαριάς: 80 χορευτές για την ταινία «Θετικός-Positive»

Η Πρότυπη Σχολή Χορού σε συνεργασία με το δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς δημιούργησαν μια ταινία, για την διττή σημασία του όρου ”θετικός”.

Πριν από ένα χρόνο η λέξη «Θετικός» πρόδιδε την έννοια της αισιοδοξίας. Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η ίδια λέξη έχει μία διαφορετική έννοια, καθόλα αρνητική και αποθαρρυντική. Θετικός σαν άνθρωπος ή Θετικός στον ιό; Ο τίτλος μέσα από την αμφισημία του δημιουργεί μία πλάνη.

Αυτήν την πλάνη περιγράφουν ογδόντα χορευτές και χορεύτριες ηλικίας 5 έως 50 ετών, με την αφήγησή τους, που γίνεται μέσα από το σώμα, όπου λειτουργεί ως δοχείο μνήμης και εμπειρίας.

Ο κινηματογραφικός φακός εστιάζει σε σκέψεις συναισθήματα και βιώματα , χρησιμοποιώντας πολύ-αισθητηριακές οπτικές και τεχνικές μεθόδους.

Πρόκειται για μία ταινία, που χρηματοδοτήθηκε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Καλαμαριάς και δημιουργήθηκε από την  Πρότυπη Σχολή Χορού σε συνεργασία με το δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς.

«Στέλνουμε το μήνυμα της δύναμης που μπορεί να έχει μία κοινότητα, αλλά και τη δημιουργικότητα που μπορεί ο άνθρωπος να αναπτύξει κάτω από δύσκολες συνθήκες και περιορισμούς» δήλωσε η Καλλιτεχνική Δ/ντρια, Ελένη Τσομπανάκη.

Τα γυρίσματα διήρκεσαν τρεις μήνες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας.

Τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ανανεώσουν το ραντεβού τους με το κοινό, δημιουργοί και πρωταγωνιστές της ταινίας «Θετικός-Positive», αφού όλες οι προσκλήσεις για τις προβολές στο cine Αύρα, της 14ης, 15ης και 16ης Ιουνίου, έχουν ήδη εξαντληθεί.

Και ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι κάτι αντίστοιχο δεν έχει δημιουργηθεί, ούτε έχει παρουσιαστεί ποτέ από σχολή χορού στη χώρα μας.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ