Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Τι συμβαίνει και δεν ανοίγει ακόμα το νέο ΚΕΠ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Τι συμβαίνει και δεν ανοίγει ακόμα το νέο ΚΕΠ

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Στις… καλένδες μπαίνει προς το παρόν και για άλλη μια φορά, το έργο για τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα στεγαστεί το νέο ΚΕΠ Ευόσμου στην οδό Κολοκοτρώνη, 10 μήνες μετά την έξωση του ΚΕΠ στην οδό Ολυμπιάδος. Τι αναφέρει στο GRTimes για τις νέες εξελίξεις, o αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Νέστορας Λαφαζανίδης.

Ήταν 12 Οκτωβρίου 2021, όταν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όπου στεγαζόταν το κεντρικό ΚΕΠ του Ευόσμου στην οδό Ολυμπιάδος, έκανε έξωση στον δήμο, με τη δημοτική αρχή να αδυνατεί να διαχειριστεί την τότε κατάσταση, καθώς δεν είχε προχωρήσει ούτε καν στην κατάθεση έφεσης για την απόφαση.

Από τότε, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να προχωρήσει στη μόνη εφικτή λύση, αυτή της μεταστέγασης σε δημοτικό ακίνητο, στην οδό Κολοκοτρώνη, δίνοντας πολλές φορές χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου, χωρίς ωστόσο αυτά να έχουν τηρηθεί.

Από Δεκέμβριο, στον Φεβρουάριο και στον Μάρτιο και από τον Μάιο στον Ιούνιο και ακόμη δεν έχει προχωρήσει η ανακαίνιση του χώρου στην οδό Κολοκοτρώνη, τη στιγμή που χιλιάδες κάτοικοι του Ευόσμου ταλαιπωρούνται διανύοντας μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν σε ένα από τα άλλα δύο ΚΕΠ του δήμου.

Στα τέλη Απριλίου 2022, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Νέστορας Λαφαζανίδης, μιλώντας στο GRTimes είχε παραδεχτεί πως το έργο καθυστέρησε σημαντικά, επισημαίνοντας ωστόσο πως πλέον είχε περάσει από Οικονομική Επιτροπή και ο ανάδοχος θα έβγαινε μέσα στον Μάιο, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες που αναμενόταν να διαρκέσουν περίπου έναν μήνα.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου που κοστολογήθηκε περίπου 75.000 ευρώ, υπογράφηκε τελικά στα μέσα του Ιουνίου, αλλά και πάλι το έργο δεν ξεκίνησε.

Στη νέα αυτοψία που έκανε το GRTimes, διαπιστώθηκε πως ο χώρος παραμένει όπως ήταν, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή εργασία.

Τι αναφέρει ο Ν. Λαφαζανίδης για τους λόγους της νέας καθυστέρησης

Όπως είπε στο GRTimes, o αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νέστορας Λαφαζανίδης, παρά το γεγονός ότι είχε γίνει η μελέτη, είχαν εγκριθεί τα απαραίτητα κονδύλια και είχε υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, το έργο πάγωσε εκ νέου μετά την επίσκεψη στον δήμο του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στις 12 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζανίδη, ο υπουργός ζήτησε να παγώσει το έργο, καθώς επρόκειτο να εκδοθεί μια οδηγία για όλα τα ΚΕΠ της χώρας, που θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα και στυλ διαμόρφωσης και που θα πρέπει να ακολουθήσει και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου στα ΚΕΠ του.

«Οπότε μας είπε μην ξοδέψετε χωρίς λόγο χρήματα, γιατί θα έρθουν τα νέα ΚΕΠ που θα είναι στημένα με συγκεκριμένο τρόπο και νέες λειτουργίες» εξηγεί ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως πλέον η νομική υπηρεσία του δήμου εξετάζει το αν και πως μπορεί να ακυρωθεί η σύμβαση που υπογράφηκε, προκειμένου να γίνει νέος διαγωνισμός με τις καινούριες προδιαγραφές των ΚΕΠ.

Ο κ. Λαφαζανίδης τονίζει πως μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο δήμος δεν ήταν δυνατόν να δαπανήσει τόσα χρήματα και μετά να αναγκαστεί να διαθέσει και άλλα, γιατί αυτό θα ήταν «σαν να πετάει χρήματα, κάτι που ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν μπορεί να γίνεται».

Όσον αφορά το νέο χρονοδιάγραμμα, αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί. Ο κ. Λαφαζανίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως έστειλε έγγραφο στο υπουργείο την περασμένη εβδομάδα και περιμένει απάντηση, για να μπορεί να γνωρίζει πότε περίπου να υπολογίζει. «Πάντως το σχέδιο υπάρχει, το έχουν δημοσιοποιήσει και αναμένουμε να έρθει η χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε στη διαδικασία διαγωνισμού για τον εργολάβο που θα το ανακαινίσει» κατέληξε.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά την επίσκεψη του στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, είχε κάνει ειδική αναφορά στα ΚΕΠ, λέγοντας πως όσοι δήμοι έχουν,  «θα λάβουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές» από το υπουργείο, σε σχέση με την ταυτότητα και την επωνυμία τους και το ποιες θα είναι οι προδιαγραφές που θα οριστούν. «Θα χρηματοδοτηθεί και ξεχωριστά ο κάθε δήμος, για να μπορέσει να μετατρέψει τα ΚΕΠ σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή. Σε αυτό το πλαίσιο χρηματοδοτείται και ο δήμος, για να μπορέσει να κάνει αυτόν τον μετασχηματισμό», είχε πει ο κ. Πιερρακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Χωρίς 3ο ΚΕΠ ακόμα, παρά τις δεσμεύσεις του δήμου (ΦΩΤΟ)

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ακόμα “αγνοείται” το 3ο ΚΕΠ μετά την έξωση (ΦΩΤΟ)

Έξωση στο ΚΕΠ Ευόσμου – Κλειστό από το μεσημέρι

Έξωση στο ΚΕΠ Ευόσμου: Αδιανόητη και ανεξήγητη η στάση του δήμου λέει ο ιδιοκτήτης

Σωτηράκης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την έξωση του ΚΕΠ Ευόσμου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Εύοσμος: Κλειστό τελικά αύριο το ΚΕΠ στην οδό Ολυμπιάδος

Εύοσμος: Σε εξέλιξη οι «διαπραγματεύσεις» για το ΚΕΠ

Κλειστό το ΚΕΠ Ευόσμου λόγω έξωσης

Έξωση ΚΕΠ: Νέα δικαστική ήττα για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top