Δήμος Ν. Προποντίδας: Απαγορεύεται η άναρχη εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων (ΦΩΤΟ)

Δήμος Ν. Προποντίδας: Απαγορεύεται η άναρχη εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα του GRTimes το οποίο αναφερόταν στο μείζον θέμα της αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων στην περιοχή της Ν. Ηράκλειας, ο δήμος Νέας Προποντίδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για κακή νοοτροπία ορισμένων οι οποίοι εκτός από το περιβάλλον πλήττουν και τους ευσυνείδητους πολίτες.

«Κάθε χρόνο παρατηρείται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η άναρχη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και η δημιουργία σε όλο τον δήμο διάσπαρτα νέων σκουπιδότοπων. Πέρα από την αισθητική υποβάθμιση το φαινόμενο συνιστά κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ασφάλειας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται δε, ότι «ο δήμος φροντίζει για τη συλλογή των αστικών απορριμμάτων αλλά αδυνατεί να κάνει το ίδιο με τα ογκώδη αντικείμενα, που τόσο ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος είναι τέτοιος, που στην κυριολεξία τη μια ημέρα φορτηγά του δήμου καθαρίζουν και την επόμενη μέρα παρατηρούνται τα ίδια φαινόμενα.

Η κακή νοοτροπία δηλαδή κάποιων πλήττει πέρα από το περιβάλλον και τους ευσυνείδητους συμπολίτες μας, που κάποιοι όχι μόνο σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους αλλά κατά καιρούς προχωρούν εθελοντικά και στον καθαρισμό τους».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο δήμος παραθέτει τα βήματα αναφορικά για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος ώστε να μπορέσει να απομακρύνει με ορθό τρόπο ογκώδη απορρίμματα από τον χώρο του.

Συγκεκριμένα για όλους ισχύει:

 1. Δεν απορρίπτουμε ογκώδη, αν προηγουμένως δεν έχουμε συνεννοηθεί με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.
 2. Χρησιμοποιούμε τους ειδικούς κάδους ογκωδών (σκάφες), που υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε Κοινότητα.
 3. Τα κλαδιά τα διαχειριζόμαστε εντός της αυλής μας με καύση, όταν επιτρέπεται, ή με τη μέθοδο της κομποστοποίησης, όταν δεν επιτρέπεται η καύση.
 4. Τα μπάζα και τα οικοδομικά υλικά ανακαίνισης τα απορρίπτουμε υποχρεωτικά εντός ειδικού κάδου, που μισθώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος από ιδιωτικές εταιρείες.
 5. Επίσης, απευθυνόμαστε σε εταιρείες ανακύκλωσης σε περίπτωση μεγάλου όγκου.
 6. Για τις ηλεκτρικές συσκευές  υπάρχουν σημεία συγκέντρωσης για ανακύκλωση στα αμαξοστάσια του Δήμου στη Ν. Καλλικράτεια, στα Ν. Μουδανιά και στη Ν. Τρίγλια.

Σε κάθε περίπτωση:

 • Δεν πετάω, όπου βρω ό, τι δε χρειάζομαι.
 • Δεν καθαρίζω το σπίτι και ρυπαίνω το σπίτι του διπλανού μου.
 • Δεν αφήνουμε απορρίμματα στους κοινόχρηστους χώρους.
 • Δεν αγνοώ τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.
 • Σέβομαι το περιβάλλον και τους συμπολίτες μου.

Σε περίπτωση, που διαπιστώνετε απόρριψη ογκωδών, μπορείτε να αποστέλλετε σχετική φωτογραφία ή ό, τι άλλο στοιχείο διαθέτετε για την ταυτοποίηση, όσων συνεχίζουν να παρανομούν, στο e- mail: [email protected] ή με μήνυμα στη σελίδα του Δήμου στο facebook: https://bit.ly/30BOvWG

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τις κατά τόπους υπηρεσίες καθαριότητας:

ΔΕ Καλλικράτειας: 2399049049

ΔΕ Μουδανιών: 2373024132

ΔΕ Τρίγλιας: 2373052132

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ