Δήμος Ωραιοκάστρου: Τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα και έντονες διαμαρτυρίες πολιτών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δήμος Ωραιοκάστρου: Τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα και έντονες διαμαρτυρίες πολιτών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στον δήμο Ωραιοκάστρου, που έμεινε για μήνες χωρίς σύμβαση με κτηνίατρο. Παράπονα για αγέλη έξω από το σχολείο της Λητής. Τι υποστηρίζει στο GRTimes.gr η πρόεδρος των «Φίλων Ζώων Ωραιοκάστρου» και τι απαντά ο δήμος.

Ανησυχία και έντονα παράπονα από πολίτες προκαλεί η μεγάλη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων σκύλων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στον δήμο Ωραιοκάστρου αλλά και στις άλλες δημοτικές ενότητες.

Η αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων, από τη μια διχάζει τους πολίτες, με κάποιους να ανησυχούν για την ασφάλεια τους και κάποιους άλλους να κάνουν λόγο για ανθρώπινη υποχρέωση να φροντίζουν τα συμπαθητικά τετράποδα – που ειδικά τον χειμώνα υποφέρουν από την πείνα και το κρύο – ενώ από την άλλη αναδεικνύει την αδυναμία του δήμου να αντιμετωπίσει όπως πρέπει το πρόβλημα, για λόγους που εξηγούν παρακάτω πηγές του δήμου που μίλησαν στο GRTimes.

Την ίδια στιγμή, η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με πρόσφατη «απονομή» της, δίνει το Βατόμουρο 2021 στον δήμο Ωραιοκάστρου και σε άλλους 25 δήμους της χώρας, οι οποίοι «διακρίθηκαν για το μεσαιωνισμό τους απέναντι στα ζώα» (δείτε την πλήρη ανακοίνωση στο τέλος του άρθρου).

«Πλήρης η αδιαφορία του δήμου Ωραιοκάστρου»

Ευθείες «βολές» κατά του δήμου, για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, εξαπολύει η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου» Τάνια Πέτροβιτς, καταγγέλλοντας πλήρη αδιαφορία από τη διοίκηση.

Όπως δήλωσε στο GRTimes η κ. Πέτροβιτς, εδώ και περίπου 8 μήνες δεν υπάρχει κτηνίατρος που να έχει σύμβαση με τον δήμο για να αναλάβει τη στείρωση και περίθαλψη των αδέσποτων, ενώ την ίδια στιγμή που δήμος αδρανεί, δεν συνεργάζεται με τη μοναδική φιλοζωική που δραστηριοποιείται ενεργά,

«Πριν λίγες μέρες βγάλαμε μια ανακοίνωση (διαβάστε την στο τέλος του άρθρου) που κάναμε λόγο για πλήρη αδιαφορία του δήμου και μάλιστα και με εμάς που θα πρέπει να είμαστε οι πρώτοι του συνεργάτες, το «δεξί χέρι του δήμου», γιατί εμείς ουσιαστικά εκτελούμε αυτό για το οποίο πληρώνονται αυτοί. Τελικά και εμάς έβαλαν στην άκρη, δεν απαντάνε ούτε στα τηλέφωνα» επισημαίνει η κ. Πέτροβιτς .

Η ίδια αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε ένα χτυπημένο σκυλί, το οποίο έμεινε δύο μέρες στον δρόμο με υποθερμία, «γιατί κανένας από τον δήμο δεν απαντούσε στις κλήσεις των πολιτών, να έρθουν να το πάρουν να το πάνε στον γιατρό. Τελικά πήραν εμάς. Πήγαμε και το μαζέψαμε το ζώο και το πήγαμε στον κτηνίατρο με έξοδα μας, που δεν έχουμε καμία υποχρέωση σαν φιλοζωική. Είμαι εθελόντρια, αγαπάω τα ζώα, αλλά μέχρι εκεί. Τελικά το ζώο μετά από πέντε μέρες κατέληξε… Δεν τα κατάφερε» λέει η πρόεδρος των «Φίλων Ζώων Ωραιοκάστρου».

Αναφερόμενη στο θέμα των κτηνιάτρων που συνεργάζονται με τον δήμο, υποστήριξε πως ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν έχει να πληρώσει αυτούς που έκαναν τις τελευταίες συμβάσεις, με τρεις από αυτούς να βρίσκονται στα δικαστήρια με τον δήμο, έχοντας καταθέσει αγωγές γιατί δεν πληρώθηκαν και πως οι «Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου» δεν πήραν ποτέ καμία απάντηση για το που πάνε τα χρήματα που παίρνει ο δήμος για τη διαχείριση των αδέσποτων.

«Δεν υπάρχει καμία ιατρική κάλυψη, ούτε στειρώσεις, ούτε τίποτα… Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε γιατί δεν μπορούμε να σώσουμε τα πάντα» δηλώνει η κ. Πέτροβιτς, προσθέτοντας ότι η ίδια βρέθηκε να φροντίζει 50 ζώα, γιατί σε κάθε περιστατικό που βρισκόταν κάποιο άρρωστο, της ζητούσαν να το φιλοξενήσει για λογαριασμό του δήμου, με αποτέλεσμα να της μένουν στη συνέχεια.

«Είμαι 12 χρόνια στη φιλοζωική, αλλά αυτή την αντιμετώπιση πρώτη φορά τη βλέπω. Τους παίρνουν πολίτες και τους λένε από τον δήμο «πάρτε τη φιλοζωική, αυτοί είναι υποχρεωμένοι» Από που και ως που είμαστε υποχρεωμένοι; Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο κόσμος τι κάνει ο δήμος, να καταλάβει ότι εμείς είμαστε απλοί εθελοντές. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και υποχρεωμένοι» καταλήγει η κ. Πέτροβιτς.

Αγέλη έξω από το σχολείο της Λητής

Τις τελευταίες ημέρες, μια από τις πολλές αγέλες που υπάρχουν στην περιοχή της Λητής, του δήμου Ωραιοκάστρου, άρχισε να συχνάζει γύρω από το σχολείο του χωριού, με αποτέλεσμα γονείς να εκφράσουν φόβους για ενδεχόμενο επίθεσης σε κάποιο παιδί.

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση που είχε γίνει στο Facebook:


Κατά την αυτοψία του GRTimes χθες Τρίτη 25 Ιανουαρίου, το πρωί, έξω από το σχολείο βρισκόταν μόνο ένα από τα σκυλιά, ωστόσο όπως ανέφεραν κάτοικοι, αυτά τριγυρίζουν στη διάρκεια της ημέρας στη γύρω περιοχή.

Όπως είπε στο GRTimes, o Γιώργος Τόλας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Λητής, «υπάρχει φόβος από τη στιγμή που έχει σχηματιστεί μια αγέλη και η οποία κυκλοφορεί γύρω από το σχολείο».

Ο ίδιος επισήμανε πως τα συγκεκριμένα σκυλιά ήταν μέχρι πρότινος περίπου 1,5 χλμ μακριά από το σχολείο, όμως λόγω του ότι βρέθηκαν εκεί κάποια θηλυκά και καθώς είναι περίοδος που ζευγαρώνουν, αμέσως δημιουργήθηκε εκεί μια αγέλη «και μόλις πλησιάσει κάποιος τη σκυλίτσα αγριεύουν και υπάρχει μια επιθετικότητα».

Παλαιότερα όπως είπε, υπήρξε κρούσμα με δάγκωμα σε μια κυρία που πήγαινε να πάρει το παιδί της από το σχολείο και υπάρχει φόβος μήπως γίνει κάτι αντίστοιχο.

Χθες ο κ. Τόλας, ανέφερε ότι μίλησε με τον δήμαρχο σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική λύση και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να απομονωθούν για λίγο τα θηλυκά, ώστε να διαλυθούν οι αγέλες.

«Υπάρχουν σε διάφορα σημεία του χωριού αγέλες. Για αυτό ευθύνονται και κάποιοι κάτοικοι που αγαπώντας τα ζώα, πχ ταΐζουν τα σκυλιά μπροστά στο σχολείο, με αποτέλεσμα αυτά να συχνάζουν εκεί περιμένοντας τροφή. Φιλόζωοι, ναι, συμφωνώ, όμως άθελα τους συντηρούν αυτήν την κατάσταση, ενώ αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των παιδιών» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του σχολείου Λητής, προσθέτοντας ότι  δεν είναι ότι μόνο ο δήμος ή η κοινότητα ή οποιαδήποτε υπηρεσία πρέπει να λάβει μέτρα, αλλά και πως όλοι πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ειδικά αυτοί που παίρνουν ένα σκυλί και κάποια στιγμή το παρατάνε όπου να ναι.

Τι αναφέρει ο δήμος για τις καταγγελίες

 Πηγές του δήμου, με τις οποίες επικοινώνησε το GRTimes, παραδέχονται πως το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι τεράστιο, αναφέροντας πως προέκυψε καθώς τους τελευταίους πέντε μήνες υπήρξαν σωρηδόν παρατημένα ζώα από όμορους δήμους.

«Είναι πάρα πολλά σκυλιά. Από εκεί που είχαμε καταφέρει να φτάσουμε στο 85% των ζώων να είναι τσιπαρισμένα, χαρτογραφημένα, με τα περιλαίμια και όλα, το τελευταίο πεντάμηνο βρήκαμε χιλιάδες ζώα, τα οποία είναι καινούρια. Περίπου 15% είναι από εγκαταλειμμένα δεσποζόμενα. Τα υπόλοιπα είναι και πολλά και έχουν αρκετά προβλήματα και είναι άρρωστα».

Ο δήμος υποστηρίζει πως δεν έμεινε 8 αλλά 4-5 μήνες χωρίς κτηνίατρο με σύμβαση, καθώς είχε κάνει δύο προσκλήσεις για νέες συμβάσεις, αλλά είχαν βγει άγονες καθώς οι κτηνίατροι θεωρούσαν πολύ φθηνά τα ποσά που περιλάμβανε η τεχνική έκθεση. Μετά τις δύο άκαρπες προσπάθειες, άλλαξε τις τιμές, με βάση αυτές που έχουν και άλλοι δήμοι και έτρεξε εκ νέου τις διαδικασίες. Σύμφωνα με τον δήμο, έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές μελέτες και  μπορεί ήδη να έχει ήδη υπογράψει ο ένας και είναι θέμα ημερών να υπογράψουν και οι άλλοι δύο κτηνίατροι.

Σχετικά με τις αγωγές εναντίον του δήμου, που ανέφερε η κ. Πέτροβιτς, ο δήμος απαντά ότι αυτές αφορούν παλαιότερες συμβάσεις με την προηγούμενη διοίκηση και πως οι κτηνίατροι που ανέλαβαν με τη νέα διοίκηση, είχαν ολοκληρώσει τη σύμβαση τους και μάλιστα πληρώθηκαν τα πρώτα τιμολόγια, γιατί η κατάθεση τους έγινε τμηματικά και θα πληρωθούν κανονικά και τα άλλα.

Για το θέμα των κονδυλίων, από τον δήμο απαντούν ότι όλα γίνονται με βάση τα προβλεπόμενα και πως δεν υπάρχει περίπτωση, χρήματα που αφορούν έναν κωδικό, να διατεθούν για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Για το πρόβλημα με τη Λητή, αναφέρεται ότι η περιοχή είχε πάντα πρόβλημα, όμως αυτό εντάθηκε τις τελευταίες 10-12, από δύο θηλυκά που βρέθηκαν κοντά στο σχολείο και τα οποία μάζεψαν γύρω τους πολλά αρσενικά. «Είχε γίνει αυτοψία από υπαλλήλους του δήμου. Ήδη τα δύο ζώα απομακρύνθηκαν και πήγαν για στείρωση σε κτηνίατρο και μετά το προβλεπόμενο διάστημα θα επιστρέψουν. Η αγέλη θα σπάσει» απαντά ο δήμος.

Τέλος, για το διαδημοτικό κυνοκομείο που ήταν να γίνει από τους δήμους Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Χαλκηδόνας και το οποίο θα έδινε μεγάλη ανάσα στο πρόβλημα με τα αδέσποτα, ο δήμος Ωραιοκάστρου επισημαίνει πως μετά την αποχώρηση του δήμου Δέλτα από το σχέδιο, το έργο θα συνεχιστεί με τον δήμο Χαλκηδόνας από τον οποίο αναμένονται ενέργειες για να προχωρήσει η συνεργασία, με τα χρήματα να είναι ήδη εξασφαλισμένα.

Ανακοίνωση καταγγελία των «Φίλων Ζώων Ωραιοκάστρου»:

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΙΟΥ 2021.

Με διαρκή αναβολή και συνεχείς υποσχέσεις για υπογραφή νέων συμβάσεων

” τις επόμενες μέρες”, τον άλλο μήνα” την “άλλη εβδομάδα,” μας κοροϊδεύετε εδώ κι εφτά μήνες κυριε Δήμαρχε, κυριε αντιδήμαρχε, εμάς της φιλοζωικής και όλους τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου που σας ψήφισαμε!

Με δικαιολογία γραφειοκρατικά κωλύματα, δήθεν ανεπάρκεια στα χαρτιά που χρειάζεται να προσκομίσουν οι κτηνίατροι για τα τιμολόγια των εργασιών που έχουν ήδη ολοκληρώσει, έχετε αφήσει τον Δήμο μας επτά μήνες χωρίς γιατρούς. Σε αυτό το διάστημα, είναι πάμπολλα τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι πολίτες καθημερινά και πολυ συχνά τα Σαββατοκύριακα ! Αυτό που συναντούμε απο πλευράς σας είναι κλειστά κινητά, κλήσεις χωρίς απάντηση, αδιαφορία απο την πλευρά των υπευθύνων!!

Η φιλοζωική με τα ελάχιστα έσοδα που έχει και με την βοήθεια του κόσμου στις εκκλήσεις που κάνει, έχει προσπαθήσει να καλύψει όσο γίνεται το κενό, κάνοντας ορισμένες στειρώσεις, μεταφέροντας τραυματισμένα ζώα σε γιατρούς, προσπαθώντας να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας.

Πόσα ζώα όμως παραμένουν αστειρωτα, πόσα χτυπημένα ή άρρωστα ζώα δεν μπορούν να έχουν την σωστή αντιμετώπιση; Ποσα κουτάβια αδέσποτα θα γεννηθούν ακόμα;;

Πόσοι πολίτες μας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο για περιστατικα που τους έτυχαν και αδυνατούν να τα πάνε σε κτηνίατρο και να καλύψουν μόνοι τους το κόστος; Σας παιρνουν τηλέφωνο και τους λέτε καλεστε την Φιλοζωικη!! Η Φιλοζωική δεν δυναται να κάνει την δουλειά που βάσει νόμου πρέπει να κανετε εσείς! Ειναι υποχρέωση σας!!

Σας δώσαμε περιθώριο χρόνου, το καταχραστηκατε!!

Είστε αδιάφοροι για το θέμα των αδέσποτων και δεν τηρείτε τις υποσχέσεις σας!!!

Μέχρι πότε θα κρύβεστε;;;;

Μέχρι πότε θα λέτε ψέματα;;;

Μέχρι ποτε θα το τραβήξετε;;; Κανένας Δήμαρχος μέχρι τώρα δεν είχε άφησει τον Δήμο

σε αυτήν την κατάσταση τόσους μήνες!

Προεκλογικά μας καλουσατε συνεχώς για συναντήσεις. Μετά ξεχάσατε οτι υπάρχουμε!!

Η δική μας σελίδα στο 𝗳𝗯 εχει αυτήν την στιγμη 9.900 ακόλουθους, οι οποίοι παρακολουθούν και γνωρίζουν την αδιαφορια σας στο θέμα των αδέσποτων.

Οι εκλογές δεν είναι μακριά!

Περιμένουμε άμεσα την απάντηση σας και την δέσμευση σας για την οριστική ημερομηνία που θα υπογραφουν επιτέλους οι συμβάσεις με τους κτηνιάτρους! Χθες!!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΟΥ

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας:

Βραβεία και Βατόμουρα 2021 για τους Δήμους. Και οι δυο κατηγορίες Δήμων διακρίθηκαν, οι μεν για τον πολιτισμό τους, οι δε για το μεσαιωνισμό τους απέναντι στα ζώα

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία σκέφτηκε να παρουσιάσει ενδεικτικά τους Δήμους με τις χείριστες πρακτικές απέναντι στα αδέσποτα ζώα αλλά και τους Δήμους με τις βέλτιστες, για τα φιλοζωικά δεδομένα της χώρας μας, πρακτικές και δράσεις.

Στόχος μας είναι η αναφορά αυτή από τη μία να παραδειγματίσει άλλες Δημοτικές Αρχές με ό,τι καλό έγινε, και από την άλλη να στηλιτεύσει τις απαράδεκτες έως και εγκληματικές πολιτικές Δημάρχων, Αντιδημάρχων ή Αρμοδίων Διοικητικών Υπαλλήλων ενάντια στα ζώα, την αδιαφορία, τις αλυσιτελείς πράξεις ή παραλείψεις τους, τη μόνιμη προσπάθεια να κρύψουν και να κουκουλώσουν το πρόβλημα (στρουθοκαμηλισμός), είτε με το να τα κρύβουν είτε να τα εξαφανίζουν εξορίζοντάς τα στο πουθενά, είτε να τα εξοντώνουν, νομίζοντας πως έτσι θα λύσουν το πρόβλημα αρνούμενοι να δουν τις πραγματικές και σωστές λύσεις, αυτές που αρμόζουν σε ένα κράτος πολιτισμένο, με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα ζώα.

Και φυσικά για πολλοστή φορά θέλουμε να επισημάνουμε στις Αρχές, στις κυβερνητικές, στα κόμματα, στους 300 της Βουλής,ότι βρίσκονται σε εντελώς λάθος δρόμο και ποτέ δεν θα μπορέσουν με τις απόψεις που έχουν να κάνουν την χώρα μας, μια χώρα σύγχρονη, πολιτισμένη ευρωπαϊκή χωρίς αδέσποτα ζώα. Γιατί αυτό ποτέ δεν θα το καταφέρουν κτίζοντας όλο και περισσότερα κυνοκομεία για αδέσποτα αλλά γκρεμίζοντας τα τείχη της εγκληματικής α-φιλοζωίας των πολιτών, της κοινωνίας και πρωτίστως του πολιτικού, αστυνομικού, εισαγγελικού κ.λ.π δυναμικού της χώρας.

Απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις των Δήμων, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη, από το Κράτος για σωστές και αποτελεσματικές δράσεις κι όχι για (ανέφικτους) εκ των πραγμάτων εγκλεισμούς των ζώων, αφού αυτά όλο και αυξάνονται από τις πηγές που ποτέ δεν έκλεισαν.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε από τους 80 περίπου συλλόγους μας, άλλους φιλοζωικούς φορείς και φυσικά από τους πολίτες, από τους 338 Δήμους ενδεικτικά θα αναφέρουμε τους 15 ακραία χειρότερους Δήμους, που μόνο με αλφαβητική σειρά είναι οι παρακάτω.

Άλλωστε είναι εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός των Δήμων με πρακτικές κακές, αδιάφορες και φυσικά α-φιλόζωες σε μεγάλο βαθμό.

Τα στοιχεία που λαμβάνουμε υπόψη μας για τους χείριστους είναι

α) άθλια κυνοκομεία

β) εγκλεισμοί

γ) εξαφανίσεις ζώων

δ ) χωρίς λόγο απομακρύνσεις αδέσποτων και τοποθέτησή τους σε άγνωστα μέρη

ε) κάκιστες συμπεριφορές απέναντι σε εθελοντές πολίτες ή συλλόγους

στ) πλήρης άρνηση συνεργασίας μαζί τους

ζ) απουσία όλων των παρακάτω θετικών,

για δε τους καλούς Δήμους είναι

α) Δράσεις που καλλιεργούν τη φιλοζωική κουλτούρα

β) Παροχή Παιδείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση

γ) Διάλογος με τα σωματεία

δ) Προγράμματα περίθαλψης και στειρώσεων

ε) Αντιμετώπιση των ζώων με ευαισθησία εκ μέρους των υπαλλήλων

στ) Παροχή τροφών για τη σίτισή τους και

ζ) γενικότερα ένδειξη σεβασμού στις ανάγκες τους και στην ίδια τη ζωή τους

η) απουσία όλων των παραπάνω αρνητικών των κακών Δήμων

θ) αξιοπρεπή καταφύγια

Οι χειρότεροι Δήμοι αλφβητικά -πλην των 4 πρώτων που είναι αξιολογικά οι χειρότεροι , ενδεικτικά είναι :

  1. Βοίου (Σιάτιστα) – Ζηρού – Μεσολογγίου – Ναυπλίου

2.Άρτας-Βέλου Βόχας- Βέροιας-Βόλβης- Β. Εύβοιας – Θήβας-Κιλκίς- Κοζάνης-Κορωπίου- Λαγκαδά – Λαυρεωτικής- Μαντουδίου- Μεσσαπίων- Ορχομενού- Πτολεμαΐδας- Πρέβεζας –Σκύρου – Στυλίδας- Φλώρινας – Χαλκίδας- Ωραιοκάστρου- Ωρωπού.

Και οι καλύτεροι Δήμοι ενδεικτικά και επίσης αλφαβητικά είναι :

Αγίων Αναργύρων- Αγίου Δημητρίου – Αθηναίων- Αχαρνών –Βύρωνα –  Διονύσου – Ηλιούπολης – Ιεράπετρας- Κάτω Νευροκοπίου- Κορυδαλλού –Παρανεστίου Δράμας-Πατρέων- Ραφήνας- Σαρωνικού .

Αν κάτι μας διαφεύγει είμαστε πρόθυμοι να το ακούσουμε.

Dum Spiro Spero

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top