Δήμος Θεσσαλονίκης: Μωβ οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μωβ οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Σε μωβ χρώμα, χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία, θα φωταγωγηθεί απόψε (13/02) το εμβληματικό γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου συμμετέχει στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία με σύνθημα «Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, μέσω της συμμετοχής τους στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, στέλνουν μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

Σημαντική είναι και η συμβολή των πολιτών για την επιτυχία της δράσης. Μέσω κοινωνικών δικτύων και χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy οι πολίτες μπορούν στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.

Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Δευτέρα πριν τις 14 Φεβρουαρίου.

Η επιληψία επηρεάζει το περίπου 0,8% του γενικού πληθυσμού. Πάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιληψία παγκοσμίως και περίπου έξι εκατομμύρια στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα περίπου 86.700 άτομα έχουν επιληψία, εκ των οποίων 23.000 παιδιά ηλικίας μικρότερης των 15 χρόνων.

Η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή, η οποία με τη σωστή διάγνωση και φαρμακευτική αγωγή αντιμετωπίζεται επιτυχώς και τα άτομα ζουν μια φυσιολογική ζωή. Ωστόσο, περίπου το 30% των ανθρώπων με επιληψία που ζουν στις ανεπτυγμένες χώρες δεν αντιμετωπίζονται σωστά, ενώ ένα ποσοστό 25% των ανθρώπων παρουσιάζουν κρίσεις ανθεκτικές στην αγωγή.

Δυστυχώς, τα άτομα με επιληψία και κυρίως τα άτομα που συνεχίζουν να κάνουν κρίσεις στιγματίζονται κοινωνικά. Επιπλέον, η έλλειψη της σωστής αντιμετώπισης επιφέρει τεράστια οικονομική επιβάρυνση στα εθνικά συστήματα υγείας. Σήμερα υπάρχουν σημαντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις που, εάν χορηγηθούν σωστά, βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί χτύπησαν στο σώμα και το κεφάλι 62χρονο οδηγό λεωφορείου

Του έκανε παρατήρηση για θόρυβο τον χτύπησε και τον έστειλε στο νοσοκομείο: Απίστευτο επεισόδιο με ενοίκους πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Πετάμε στα σκουπίδια 2.100 ρούχα κάθε δευτερόλεπτο

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη ληστεία σε φαρμακείο και τη σύλληψη των δραστών 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top