Δήμος Τυρνάβου – Σεισμός: Αυτοψία στις ζημιές από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Δήμος Τυρνάβου – Σεισμός: Αυτοψία στις ζημιές από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Το ενδεχόμενο να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Θεσσαλίας, εξετάζουν οι αρχές. Αυτοψία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στον Δήμο Τυρνάβου – Ποιες ζημιές αναφέρθηκαν μέχρι τώρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes.gr, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Τυρνάβου.

Σε κλίμα φόβου και μακριά από τα σπίτια τους, περνούν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου, καθώς η ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο την Ελασσόνα και οι διαρκείς και δυνατοί μετασεισμοί, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.
Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Τυρνάβου, Γιώργος Σακούτσιος, μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν ζημιές σε δύο γέφυρες της περιοχής, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διέλευση των κατοίκων.
Ζημιές έχει υποστεί επίσης το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι, γεγονός που οδήγησε τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, να αποφασίσει το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μέχρι νεοτέρας.
Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο παρατηρήθηκαν μερικά μικροπροβλήματα σε κάποια παλιά σπίτια, χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι τώρα.

Αυτοψία Αγοραστού στην περιοχή

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Τυρνάρβου, στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Δαμάσι βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κάνοντας αυτοψία στις καταστροφές. Εκτιμά δε πως η περιοχή, σε συνεννόηση με την περιφέρεια θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα όποια προβλήματα, ενώ από σήμερα κιόλας, κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας θα αρχίσουν ελέγχους για να διαπιστωθούν ζημιές σε οικίες και υποδομές.
“Λέμε όλον τον κόσμο να μην μπει κανείς μέσα στο σπίτι του γιατί από εκείνη την ώρα γίνονται διαρκώς μετασεισμοί” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακούτσιος.
Διαβάστε επίσης: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ