Δημοσκόπηση OPEN: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την συνεπιμέλεια – Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση OPEN: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την συνεπιμέλεια – Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερωτήσεις για την συνεπιμέλεια, την πανδημία και το έργο της κυβέρνησης απάντησαν στη νέα δημοσκόπηση της Alco για το OPEN TV οι πολίτες, ενώ αποτυπώθηκε και η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 21 Μαΐου 2021, μεταξύ 1.000 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία 37,2%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΑΛ 6,8%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, άλλο κόμμα 4,8%, αναποφάσιστοι 14%.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», το 41% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα και το 32% τον «κανέναν».

Οι πολίτες στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση θα μπορέσει να φέρει την ανάπτυξη μετά την πανδημία, απάντησαν σε ποσοστό 38% πως αυτό θα το καταφέρει η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 21% θεωρεί ότι θα το καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 33% πιστεύει ότι δεν μπορεί καμία κυβέρνηση.

Τι πιστεύουν οι πολίτες για μέτρα για τον κορωνοϊό, εργασιακά και συνεπιμέλεια

Το 53% των πολιτών δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, σε αντίθεση με το 40%.Για το πρόγραμμα εμβολιασμού το 67% δήλωσε ικανοποιημένο, έναντι του 25%.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι σε περίπτωση διαζυγίου πρέπει να υπάρχει συνεπιμέλεια των παιδιών εξ΄ ίσου και από τους δύο γονείς;», το 49% απάντησε «ναι», το 30% «όχι» και το 21% «δεν ξέρω δεν απαντώ»

Όσο για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά το 54% θεωρεί δυσμενείς τις ρυθμίσεις, το 25% ευνοϊκές και το 21% απάντησε «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Δείτε αναλυτικά τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης:

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση και το εμβολιαστικό πρόγραμμα;

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες έδειξαν ξεκάθαρα την ανησυχία τους με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους

Για την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκφράστηκαν θετικά

Όσον αφορά στο επίμαχο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών οι πολίτες απάντησαν

Πώς καταγράφεται η πρόθεση ψήφου και ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο πρωθυπουργό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ