Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ: Το 75% απαντά θετικά στο αν θα κάνει το εμβόλιο

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ: Το 75% απαντά θετικά στο αν θα κάνει το εμβόλιο

«Ναι» στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού απαντά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, το 75% δίνει θετική απάντηση στο ερώτημα για τον αν θα κάνει το εμβόλιο, σε αντίθεση με το 22% που έχει αρνητική αντίδραση.

«Σίγουρα ναι» απαντά το 56%, ενώ το 19% απαντά «μάλλον ναι». «Σίγουρα όχι» απαντά το 12% και «μάλλον όχι» το 10%. Το 3% απαντά «Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ».

Είναι δε δηλωτικό της προθυμίας των Ελλήνων να εμβολιαστούν το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς, το 56%, απαντάει ότι θα κάνει το εμβόλιο το «συντομότερο δυνατό».

Το 13% νετά από «2-3 μήνες», το 16% «αρκετά αργότερα» και το 13% «ποτέ».

Το 48% δηλώνει ικανοποίηση από την οργάνωση και την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Το 21% απαντά «μέτρια, ενώ δεν υπάρχει ικανοποίησε στο 25% των πολιτών.

«Σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση» και «μάλλον σε σωστή κατεύθυνση» ήταν η απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα απαντάει το 54%.

Η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα, είναι σε σωστή κατεύθυνση απαντάει το 75% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με το 16% που τη βρίσκει λάθος.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.305 ατόμων το διάστημα 23 – 25 Απριλίου 2021.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ