ΔΟΕ: Εκπαιδευτικοί στα Αστυνομικά Τμήματα μετά από μηνύσεις γονέων για μάσκες και self test (VIDEO)

ΔΟΕ: Εκπαιδευτικοί στα Αστυνομικά Τμήματα μετά από μηνύσεις γονέων για μάσκες και self test (VIDEO)

Αντιμέτωποι με απειλές αλλά μηνύσεις βρίσκονται εκπαιδευτικοί ανά τη χώρα, από γονείς που αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα παιδιά τους.

«Δεν έχει έρθει κάποιο εξώδικο σε εμάς ως Διδασκαλική Ομοσπονδία. Αυτά απευθύνονται απευθείας στους συναδέλφους. Ευτυχώς δεν υπάρχει κάτι τόσο έντονο όσο αυτό που έγινε στα Καμίνια, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν φτάσει και σε εμάς επιστολές, ενώ συνάδελφοί μας βρέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα γιατί δέχτηκαν μηνύσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, προσθέτοντας, ωστόσο ότι τα φαινόμενα αυτά είναι σποραδικά.

«Δε μιλάμε απλά για οδηγίες, αλλά για νόμο, κάτω από τον οποίο λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση της πολιτείας, ώστε σε ανάλογα περιστατικά να μην οδηγούνται οι εκπαιδευτικοί στα αστυνομικά τμήματα και να προστατεύονται σε περίπτωση μηνύσεων», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

Εξοργιστικό χαρακτηρίζει το περιστατικό η ΕΛΜΕ Πειραιά και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών. Σε κάθε σχολείο όπως αναφέρεται υπάρχουν γονείς αρνητές της πανδημίας που αρνούνται να εφαρμόσουν τα παιδιά τους τα μέτρα κατά του COVID εκτοξεύοντας απειλές σε δασκάλους και καθηγητές.

Τη στήριξή της στους λειτουργούς της εκπαίδευσης που εφαρμόζουν τα μέτρα κατά της πανδημίας εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως έχουν δοθεί οδηγίες σε όλα τα σώματα για την προστασία τους από ανάλογα περιστατικά.

BINTEO: MEGATV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Με αγώνες διαρκείας προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ