Δόμνα Μιχαηλίδου: Υποχρεωτική η καταβολή των τριετιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Υποχρεωτική η καταβολή των τριετιών

Στις καταγγελίες εργαζομένων ότι φοβούνται να ζητήσουν τις νόμιμες αυξήσεις που δικαιούνται λόγω τριετιών για να μην απολυθούν αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το να πληρώνεται κάποιος την τριετία του δεν είναι προαιρετικό, είναι υποχρεωτικό για τον εργοδότη» τόνισε στους Αταίριαστους η υπουργός.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου κάλεσε τους εργαζόμενους στους οποίους δεν καταβάλλεται η αύξηση να κάνουν την καταγγελία τους στον ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) , ακόμα και ανώνυμα.

Υπενθύμισε ότι ο ΣΕΠΕ πέρσι έκανε 60.000 ελέγχους και προειδοποίησε ότι το κράτος μπορεί να ελέγχει πλέον τους εργοδότες, τόσο μέσα από την «ψηφιακή κάρτα» όσο και με το το σύστημα Εργάνη, προκειμένου να υπάρχει «εργασιακή ειρήνη».

«Με την Εργάνη μπορούμε πλέον να ελέγχουμε αν οι εταιρίες-εργοδότες καταβάλλουν τις αυξήσεις στους υπαλλήλους τους βάση των τριετιών» δήλωσε η υπουργός.

Τέλος, 27.000 συνταξιούχοι δήλωσαν ότι εργάζονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δήλωση απασχόλησης των συνταξιούχων, σύμφωνα με την υπουργό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top