Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης διοργανώνει δράσεις με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης και στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

Την Πέμπτη 20/10/22, ώρες 9.00-13.00, μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης θα ενημερώνει τους πολίτες για τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης διανέμοντας παράλληλα ενημερωτικό υλικό. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν άμεσα στο Κέντρο Υγείας (χωρίς να έχει προηγηθεί ραντεβού) και επιτόπου να γίνεται η μέτρηση οστικής πυκνότητας, εντελώς δωρεάν. Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από τους ορθοπεδικούς της δομής και θα δίνονται οι ανάλογες οδηγίες.

Το Σάββατο 22/10/2022 ώρες 09.30-12.00 στις Φέρες, στην κάτω πλατεία, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση ενημέρωσης για τον προληπτικό έλεγχο της οστεοπόρωσης. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με επικεφαλής τον ορθοπεδικό Χρήστος Βαλκάνη, θα ενημερώνουν του πολίτες, οι οποίοι άμεσα και χωρίς να έχει προηγηθεί ραντεβού θα μπορούν να μεταβαίνουν στο τοπικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο του ακτινολόγου κ. Ιορδανίδη όπου θα γίνεται εντελώς δωρεάν η μέτρηση οστικής πυκνότητας. Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από τον ιατρό κ. Βαλκάνη και θα δίνονται οι κατάλληλες οδηγίες.

*Η οστεοπόρωση είναι μια σκελετική νόσος κατά την οποία τα οστά γίνονται εύθραυστα και μπορούν εύκολα να υποστούν ένα κάταγμα, το λεγόμενο οστεοπορωτικό κάταγμα. Η διάγνωση γίνεται με την μέτρηση οστικής πυκνότητας DXA μια απλή και γρήγορη εξέταση. Επειδή η οστεοπόρωση είναι μια ασυμπτωματική νόσος καθίσταται επιτακτική η ανάγκη πρόληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δολοφονία Άλκη: «Όχι» του Αρείου Πάγου για δίκη στην Αθήνα

Ρούλα Κορομηλά: Η μεγάλη επιστροφή στην τηλεόραση είναι γεγονός – Σε ποιο κανάλι υπογράφει 

Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Μουσική χωρίς σύνορα. EyeHarp:Το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια»

Κατρούγκαλος για Τουρκία: Αναγκαίες οι κυρώσεις και η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top