Δραπέτης – «εγκέφαλος» σε κύκλωμα ναρκωτικών

Δραπέτης – «εγκέφαλος» σε κύκλωμα ναρκωτικών

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Κατάδικος για δολοφονία ο οποίος απέδρασε και καταζητείται, εδώ και τρία χρόνια, τώρα κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται με διακίνηση κοκαΐνης και χασίς, σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Ένας ισοβίτης Αλβανός ο οποίος απέδρασε το 2017 από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής φέρεται ως ιθύνων νους σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε το τμήμα Ασφαλείας Πέλλας. Αστυνομικοί συνέλαβαν έξι άτομα, από τους συνολικά 18 εμπλεκόμενους στην υπόθεση και κατέσχεσαν 115 γραμμάρια κοκαΐνης και περίπου 1,5 κιλό χασίς, που εντοπίστηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος τους ποινικής δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς επίσης και για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών, κατά περίπτωση. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε ανακριτή απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη αστυνομία, το κύκλωμα διηύθυνε ένας Αλβανός δραπέτης από το 2017. Ως βασικά μέλη φέρονται 5 άτομα (μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα) που φρόντιζαν για την μεταφορά, αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από εντολές του πρώτου. Ως περιφερειακά μέλη φέρονται άλλα τρία άτομα που αγόραζαν ποσότητες και τις διακινούσαν σε τελικούς χρήστες- τοξικομανείς, σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη, ενώ ως αγοραστές- χρήστες κοκαΐνης, που δεν αποτελούσαν μέλη του κυκλώματος, φέρονται άλλα 9 άτομα.

Κατηγορούμενος με παρελθόν

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» διαφεύγει τη σύλληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, πρόκειται για έναν 36χρονο Αλβανό ο οποίος δολοφόνησε έναν συμπατριώτη του, το 2003, στη Θεσσαλονίκη ενώ έχει καταδικαστεί με ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρες ποινές για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παράνομη οπλοφορία, απόπειρα εκβίασης, απόπειρα παράνομης βίας και για απόδραση.

Το 2004, φυλακίστηκε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων απ’ όπου απέδρασε το 2005. Μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας ενώ παρέμεινε έγκλειστος και στις φυλακές Αλικαρνασσού, Κέρκυρας, Μαλανδρίνου, Χανίων, επί συνολικά 14 χρόνια. Κατά την κράτηση του υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα που αφορούσαν την άσκηση βίας κατά συγκρατουμένων, την κατοχή κάρτας SIM, κινητού τηλεφώνου και άλλων απαγορευμένων ειδών ενώ τιμωρήθηκε και για απείθεια.

Από το 2014 άρχισε να παίρνει τακτικές άδειες, δηλώνοντας ως τόπο διαμονής διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Στις 14 Φεβρουαρίου 2017 δεν επέστρεψε από την τελευταία του άδεια στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας όπου κρατείτο και από τότε καταζητείται.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ