Δρόσος Τσαβλής στο GRTimes: Πως βρήκε τον Δήμο Θεσσαλονίκης το πρώτο κρούσμα (VIDEO)

Δρόσος Τσαβλής στο GRTimes: Πως βρήκε τον Δήμο Θεσσαλονίκης το πρώτο κρούσμα (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Μίνα Αφεντούλη

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που ο κορωνοϊός “πέρασε “τα σύνορα της Ελλάδας. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και όπως έγινε γνωστό, πριν διαγνωστεί, είχε βρεθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσ/νίκης. Η είδηση αυτή προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή. Όπως περιγράφει μιλώντας στο GRtimes ως πνευμονολόγος και ως αιρετός στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το πρώτο πράγμα που τον ανησύχησε είναι η πιθανότητα θανάτων και στην Ελλάδα.

Κάνοντας μία αναδρομή σε αυτές τις μέρες του Φλεβάρη του 2020, ο πνευμονολόγος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι “η έλευση του κορωνοϊού μας βρήκε έτοιμους”. Όπως τονίζει, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε σχεδιάσει από νωρίς την αντίδραση του.

Υπενθύμισε ότι τις πρώτες μέρες  μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη, έγινε απολύμανση σε όλα τα δημόσια/δημοτικά κτίρια και τα σχολεία, στους προαύλιους χώρους  των νοσοκομείων, ενώ ακυρώθηκαν και όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνονταν υπό την αιγίδα του Δήμου, εφαρμόστηκε η εκ περιτροπής εργασία των υπαλλήλων του δήμου και κλείνονταν ραντεβού για την προσέλευση των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού – Ο «ασθενής 0» μιλά στο GRTimes

Η χρονιά με την πανδημία που πέρασε ήταν πολύ ιδιαίτερη για μένα τονίζει ο κ. Τσαβλής, ο οποίος ως γιατρός συνέχισε να στηρίζει τους ασθενείς του, κάποιοι εκ των οποίων έχασαν δικά τους πρόσωπα από τον ιό. Μιλά για τον φόβο που ένιωθε όταν επισκεπτόταν ασθενείς στο σπίτι τους, φορώντας “περίεργες και ιδιαίτερες στολές”, ή όταν δεχόταν επισκέψεις στο ιατρείο.

Ο κ. Τσαβλής περιέγραψε την εικόνα της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την πανδημία, που άλλαξε  στις 365 αυτές μέρες που πέρασαν. “Στην αρχή ήμασταν μία πόλη ελεύθερη από κορωνοϊό, χάρις στα μέτρα που πήραμε εγκαίρως και ως πολίτες και ως πολιτεία, αργότερα ζήσαμε την τραγωδία του Νοεμβρίου, μετά χαλαρώσαμε και τώρα πάλι αρχίζουμε και βλέπουμε τριψήφια νούμερα στα κρούσματα”.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας επισημαίνοντας ότι από την πανδημία έχουν βγει και κάποια θετικά. “Οι καρδιές μας έχουν έρθει κοντά, έχουμε γίνει αλληλέγγυοι” …

Όλα όσα σχολίασε στο GRTimes.gr με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θ. Χρυσανθίδης για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού: Ήμασταν προετοιμασμένοι

Μεταλλίδης: Ύποπτα κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στο ΑΧΕΠΑ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ