ΔΣΑ: Ο Δ. Αναστασόπουλος καλεί τον Δ. Βερβεσό σε ντιμπέιτ ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών

ΔΣΑ: Ο Δ. Αναστασόπουλος καλεί τον Δ. Βερβεσό σε ντιμπέιτ ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Αναστασόπουλος, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών στον ΔΣΑ που οδήγησαν σε επαναληπτικό γύρο εκλογών, καλεί τον συνυποψήφιό του απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσού σε ντιμπέιτ.

Κατά τις χθεσινές εκλογές του πρώτου γύρου στον ΔΣΑ, ο κ. Βερβεσός έλαβε ποσοστό 29,37% και ο κ. Αναστασόπουλος 21,63% (διαφορά 7,74%) και θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, ο κ. Αναστασόπουλος με ανακοίνωσή του καλεί τον κ. Βερβεσό σε debate προκειμένου να συζητήσουν «για την αναδιοργάνωση του Συλλόγου, για την στήριξη των δικηγόρων, και δη των πιο αδύναμων, για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και για τον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματός μας» και εκφράζει την ελπίδα ότι «αυτή τη φορά να ανταποκριθεί στην πρόσκληση προς όφελος των δικηγόρων και της εκλογικής διαδικασίας».

Η δήλωση του κ. Αναστασόπουλου, έχει ως εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.637 συναδέλφους που με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Που επιβράβευσαν την παρουσία μας τα 4 χρόνια που πέρασαν εντός και εκτός ΔΣ, για διαφάνεια, εκσυγχρονισμό και στήριξη των δικηγόρων. Το 2017 με εμπιστεύτηκαν στον α’ γύρο των εκλογών 1.884 συνάδελφοι, σήμερα είμαστε πολύ περισσότεροι, πολύ πιο αισιόδοξοι, πολύ πιο δυνατοί!

Κάναμε το πρώτο βήμα. Για την πραγματική αλλαγή στον ΔΣΑ. Για διαφάνεια, θεσμική θωράκιση του επαγγέλματός μας, στήριξη των πιο αδύναμων συναδέλφων μας, ανάταξη του κύρους μας.

Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν έναν ισχυρό Δικηγορικό Σύλλογο να συστρατευτούν μαζί μας για την τελική ανατροπή. Να ενώσουμε δυνάμεις για έναν ΔΣΑ που θα προστατεύει τα μέλη του, θα μάχεται για τα συμφέροντά τους και θα αποτελεί θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι σε κάθε εξουσία και αυθαιρεσία. Ενωμένοι, να αφήσουμε πίσω μας το χθες που μας πλήγωσε και που με τις αποφάσεις του στοίχισε στον κλάδο μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Να δημιουργήσουμε έναν Σύλλογο για όλους!

Πλέον, το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: σε λίγες ημέρες αποφασίζουμε για το τι εκπροσώπηση επιθυμούμε, ποια πρόταση είναι στραμμένη στο μέλλον, ποιος μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Για αυτό καλώ και πάλι τον νυν πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό σε μια ανοικτή δημόσια συζήτηση, με όποιους όρους εκείνος επιθυμεί. Να συζητήσουμε για την αναδιοργάνωση του Συλλόγου μας, για τη στήριξη των δικηγόρων, και δη των πιο αδύναμων, για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και για τον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματός μας. Τον καλώ αυτή τη φορά να ανταποκριθεί, προς όφελος των δικηγόρων και της εκλογικής διαδικασίας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top