Δύο βιβλία για την κακοποίηση ψυχών και σωμάτων συμπαρουσιάζονται στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Δύο βιβλία για την κακοποίηση ψυχών και σωμάτων συμπαρουσιάζονται στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

«Οι θύτες και τα θύματα στην κορνίζα του σήμερα» σε μια συμπαρουσίαση δύο βιβλίων των εκδόσεων «Δερέ» που θίγει δύο καυτά θέματα σύγχρονου προβληματισμού, την κακοποίηση ψυχών και σωμάτων και την επίδραση των αποτελεσμάτων τους στον ανθρώπινο ψυχισμό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, το απόγευμα της Τετάρτης, στο νέο χώρο της «Ζώγια», στη Θεσσαλονίκη.

Το βιβλίο «Μαύρο Τριαντάφυλλο» της Εύας Μαζοκοπάκη έχει ως θέμα μια ιστορία κακοποίησης ψυχής που οδηγεί σε ένα τέλμα εκδικητικής συμπεριφοράς που διαβρώνει και παρασύρει σε μια καλά στημένη δεξιοτεχνική σκακιέρα μια οικογένεια που νοσεί συναισθηματικά , ατομικά και κοινωνικά.

«Ένα μυθιστόρημα γεννημένο από το μαύρο της Νέμεσης και το λευκό της αγάπης. Μια πλοκή καταιγιστική, μια ιστορία δυναμική, μια σκακιέρα δεξιοτεχνική.

Ένα βιβλίο γεμάτο ανοιχτές πληγές, προδομένα όνειρα, κρυμμένα μυστικά. Μία γυναίκα με άρωμα μαύρου τριαντάφυλλου διαχέει την μυστηριακή αύρα της σε μια σκακιέρα διεκδίκησης μιας αλήθειας που συντρίβει. Το “ματ” της εκδίκησης απορροφά τα πιόνια που την ποθούν από τη γέννηση της. Η βασίλισσα με το άρωμα του μαύρου τριαντάφυλλου πρέπει να σώσει το μοναδικό λευκό της ψυχής της με κάθε μέσον, να σώσει το βασιλιά της. Πώς θα κλείσει η σκακιέρα της προδοσίας; Το άρωμα του μαύρου τριαντάφυλλου τι ρόλο θα παίξει στο παιχνίδι της πάλης του φωτός με το σκοτάδι; Τι δύναμη έχει το άρωμα του μαύρου τριαντάφυλλου για να οδηγήσει στην απόλυτη ανατροπή; Μαύρο τριαντάφυλλο … η ιστορία μιας αλήθειας που ξεδιπλώθηκε μέσα σε έναν κυκεώνα αγάπης και μίσους».

Το βιβλίο «Ποιος Φυλάει τους Αγγέλους» της Σοφίας Τανακίδου  αφορά ένα μυθιστόρημα κακοποίησης σώματος που ωθεί σε συναισθηματικό αδιέξοδο το θύμα που γίνεται θύτης σε μια κοινωνία που αδυνατεί να αποδώσει δικαιοσύνη.

«Μια στυγερή δολοφονία αναστατώνει τους κατοίκους ενός ακριτικού χωριού των Σερρών.

Η αποκάλυψη πως το θύμα είχε καταδικαστεί για παιδεραστία και μια παρόμοια δολοφονία παιδεραστή 15 χρόνια πριν, περιπλέκει περισσότερο την υπόθεση.

Οι μοναδικοί μάρτυρες της δολοφονίας μετατρέπονται σε υπόπτους…

Ποιος είναι ο δολοφόνος;

Είναι μόνο ένας;

Ο αστυνόμος Ιωάννης Ράντης, έχει βάλει σκοπό ζωής να βρει τον ένοχο πάσει θυσία…

Όταν όμως έρθει η ώρα της απονομής δικαιοσύνης η κάθαρση θα είναι αμείλικτη ακόμη και για τον ίδιο…

γιατί… αυτός που φυλάει τους αγγέλους… δεν γνωρίζει από οίκτο…

Δεν υπάρχουν αθώοι…

όποιος σωπαίνει, όποιος  δεν προστατεύει τους αγγέλους, είναι κι αυτός ένοχος…».

Οι δύο συγγραφείς συναντώνται στην αρένα των κοινωνικών παθήσεων ενός σύγχρονου πολιτισμού που εξελίσσεται εξωτερικά και οπισθοδρομεί σε πρωτόγονες αντιδράσεις εσωτερικής υποβάθμισης. Το λευκό των αγγέλων πλημμυρίζει με άρωμα μαύρου τριαντάφυλλου και διοχετεύει στις ψυχές των αναγνωστών την αλήθεια μιας κοινωνίας που ενδιαφέρεται για ένα πλαστό “φαίνεσθαι” και αδιαφορεί για το πραγματικό ” γίγνεσθαι”. Δύο συγγραφείς που αποτύπωσαν με την πένα τους τη μυρωδιά του Μαύρου Τριαντάφυλλου σε ένα κόσμου “Αγγέλων” που κλαίει καθημερινά.

Δύο λόγια για τις συγγραφείς

Η Εύα. Ε. Μαζοκοπάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε στο τμήμα Κλασικών σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ασκεί το επάγγελμα της φιλολόγου στο ιδιόκτητο φροντιστήριο Θεωρητικών Σπουδών που διατηρεί στη γενέτειρα πόλη της. Ασχολείται με τη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων και λογοτεχνικών βιβλίων. Ποιήματα και διηγήματα της έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε Παγκρήτιους και Πανελλήνιους διαγωνισμούς κι εμπεριέχονται σε λογοτεχνικές ανθολογίες.

Ενδεικτικά, έχει βραβευτεί: Με πρώτο Παγκρήτιο βραβείο ποίησης με το ποίημα “Άλωση ψυχής” από τον λογοτεχνικό σύλλογο” Κρητών λόγος” το 2019.

Με πρώτο βραβείο διηγήματος με το διήγημα” Θέμα δευτερολέπτων” από την pigipaideias.gr το 2020 .

Με τρίτο έπαινο διηγήματος με το διήγημα ” Προσφυγιά καρδιάς” από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος το 2020 και έχει αποσπάσει και πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις σε ποιητικά και πεζά λογοτεχνικά της κείμενα.

 Η ίδια έχει συμμετάσχει σε αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων ως κύρια εκφωνήτρια ενώ η ανάγνωση ποίησης και πεζογραφίας παράλληλα με τη συγγραφή είναι οι αγαπημένες της ασχολίες. Παράλληλα έχει γράψει στίχους σε μελοποιημένα ήδη τραγούδια.( Ο δικός μου παράδεισος – μελοποίηση Ελένη Μπελιμπασάκη, Των παθών χαράτσι- μελοποίηση Γιώργος Τάμογλου – Μαύρο τριαντάφυλλο – μελοποίηση Φίλιππος Κτενάς .

Έργα της συγγραφέως:

Εύα Μαζοκοπάκη

Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ( 1994).

Εκδόσεις «Συλλεκτική Πένα»

Λεκτικά Αρώματα/ ποιητική συλλογή( 2018)/Εκδόσεις «Συλλεκτική Πένα»

Η οργή του τυφλού ποταμού/ Μυθιστόρημα(2020)/Εκδόσεις «Πηγή»

Τα ρο της καρδίας/Ποιητική συλλογή(2021)/Εκδόσεις Πηγή.

Το μυστικό μήλο της Εύας/ Συλλογή διηγημάτων/

Εκδόσεις «bookuru.gr» ( 2021)

Οι Σκιές των Μουσών/ Μυθιστόρημα/ Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

(2021).

Μαύρο Τριαντάφυλλο/Μυθιστόρημα(2022)/ Εκδόσεις «Δερέ».

Σοφία Τανακίδου

Η Σοφία Τανακίδου γεννήθηκε στην Μακρυνίτσα Σερρών και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Μένει μόνιμα πια στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών. Γράφει από την εφηβική της ηλικία ποίηση. Έχει λάβει μέρος σε ποιητικούς διαγωνισμούς και ποιήματα της έχουν φιλοξενηθεί σε blogs, sites και ραδιοφωνικές εκπομπές. Συμμετέχει σε αυτοέκδοση ποιητικής συλλογής με τη συνεργασία δύο ακόμα ποιητών με τον τίτλο “Τρι-λογία ψυχής” το 2018. Το 2020 εκδίδει την πρώτη της προσωπική συλλογή με τίτλο «Σοφίας ποίηση» από την εκδοτική Δυάς.

Το ίδιο διάστημα εκδίδει την πρώτη της νουβέλα αυτοέκδοση «Ελπίδα. Το βιβλίο που κάηκε» που διακινείται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.

Το 2020 πήρε μέρος στην πρώτη ποιητική συλλογή του blog https://poetry-road-dream.blogspot.com που διαχειρίζεται μαζί με τον Χρήστο Παπαχρυσάφη. Η συλλογή έχει την ονομασία του blog «Ποίηση. Ένας δρόμος προς το όνειρο. Θεσσαλονίκη- Αθήνα».

Το 2021 πήρε μέρος στο δεύτερο βιβλίο του μπλογκ με τίτλο ” Ποίηση. Ένας δρόμος προς το όνειρο. Σεργιάνι στην Ελλάδα” στη συλλογή ποίησης “Του έρωτα το κόκκινο” από τις εκδόσεις «Όστρια».

Στη συλλογή ποίησης της “Ποιητική έλξη” από τις εκδόσεις «Ποιειν» στο τρίτο βιβλίο του μπλογκ “Ποίηση. Ένας δρόμος προς το όνειρο. Ελλάδα – Κύπρος” και στην συλλογή “Τεχνών συναπαντήματα” από τις εκδόσεις “Όστρια” με ένα διήγημα της.

Το 2021 εκδίδει το μυθιστόρημα “Οι λύκοι που ονειρεύτηκα” αυτοέκδοση, ενώ το 2022 το μυθιστόρημα “Ποιος φυλάει τους αγγέλους;” από τις εκδόσεις «Δερέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top