Ε.Ε.Α.: Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τις υπηρεσίες του gov.gr για τις άδειες οδήγησης

Ε.Ε.Α.: Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τις υπηρεσίες του gov.gr για τις άδειες οδήγησης

Μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών την Τρίτη 16 Μαρτίου, στις 17:00, με στόχο την ενημέρωση για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) σχετικά με τις άδειες οδήγησης.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει πιλοτικά στην Κρήτη και πλέον γίνονται διαθέσιμες τις επόμενες μέρες και στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής και οι πολίτες της θα μπορούν, μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, να αντικαταστήσουν ψηφιακά την έντυπη άδεια οδήγησης που διαθέτουν, με μια άδεια νέου τύπου.

Επίσης, μπορούν να εκδώσουν αντίγραφο της άδειας οδήγησης τους λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής.

Στην πρόσκληση του Προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ανταποκρίθηκαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι και θα ενημερώσουν για τις νέες εφαρμογές που είναι το αποτέλεσμα της προγραμματικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών.

Θα συμμετέχουν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ψηφιακής Στρατηγικής κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, η κ. Μαρία Κουρή, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής αρμόδια για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και ο κ. Μάνος Καλαϊτζάκης, ειδικός τεχνικός επιστήμονας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και τεχνικός υπεύθυνος του έργου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο κ. Νίκος Γρέντζελος, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Α., Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής.

Ενημερωτικό σημείωμα για τις νέες εφαρμογές

Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με χρήση των κωδικών taxisnet και η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά, με την επισύναψη φωτογραφίας και δείγματος της υπογραφής και την έκδοση και πληρωμή του κατάλληλου παραβόλου. Μετά από λίγες ημέρες ο πολίτης μπορεί να παραλάβει το νέο έντυπο αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου προσώπου με εξουσιοδότηση, αλλά και μέσω courier στις Περιφέρειες που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Οι παραπάνω υπηρεσίες που λειτούργησαν πιλοτικά στην Κρήτη, έρχονται στην Περιφέρεια Αττικής και θα επεκταθούν σύντομα στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, αποτελούν μέρος του συνολικού έργου απλούστευσης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών έκδοσης αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, που ξεκίνησε το Μάιο του 2020 με την έκδοση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) της προσωρινής άδειας οδήγησης. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να λειτουργήσουν στο gov.gr οι εφαρμογές για

● χορήγηση αρχικής και ανανέωση υφιστάμενης άδειας οδήγησης

● προγραμματισμό θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης

● χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας οχήματος λόγω απώλειας, κλοπής ή φθορά

● μεταβίβαση και έκδοση νέας άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας

Οι παραπάνω διαδικασίες αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ετησίως και ο στόχος είναι να διευκολυνθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα τους αλλά και να επιταχυνθεί σημαντικά το έργο των αρμοδίων αρχών με την απομείωση διοικητικών βαρών και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών υστερήσεων. Παράλληλα, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης λόγω covid-19, οι παραπάνω υπηρεσίες θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση του συγχρωτισμού και των μετακινήσεων των πολιτών.

Παρακολουθήστε ζωντανά την τηλεδιάσκεψη κάνοντας εγγραφή στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
https://zoom.us/webinar/register/WN_mE_y4zkQQwKnbagl82CtcQ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ