Ε. Μαχά: Υπάρχει θέμα με το πώς καλούμε το ΕΚΑΒ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ε. Μαχά: Υπάρχει θέμα με το πώς καλούμε το ΕΚΑΒ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών & διευθύντρια προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, Έλενα Μαχά, σε συνέντευξη της στον Real Fm Θεσσαλονίκης και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά μίλησε για τη σημασία των Πρώτων Βοηθειών, για την περίοδο που προηγήθηκε, αλλά και αυτήν που διανύουμε τώρα αναφορικά με τον συγκεκριμένο κλάδο, τις ανάγκες, τα προβλήματα, τα μέτρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ποιες ηλικίες κινδυνεύουν περισσότερο από πνιγμό. Όπως επισήμανε η κ. Μαχά ένα μάθημα πρώτων βοηθειών αρκεί για να σωθεί ένας άνθρωπος, ενώ απαντάει και στο ερώτημα εάν ένας άνθρωπος μπορεί να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Στη συνέχεια, η κ. Μαχά εξήγησε τη διαδικασία που είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί, σε περίπτωση που ένα άτομο χρειαστεί πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, covid-19, προκειμένου να προστατευτεί και εκείνος που θα βοηθήσει αλλά και εκείνος που χρειάζεται βοήθεια. Επιπλέον, διηγείται τη προσωπική της εμπειρία ως εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών και αναφέρει τι έχει αλλάξει σε αυτόν τον τομέα, τα είκοσι αυτά χρόνια που είναι εκπαιδεύτρια.

Τέλος, μιλάει για την πιο συγκινητική στιγμή που έχει βιώσει σε περιστατικό, ποια είναι η πιο περίεργη ερώτηση που της έχουν κάνει στον ρόλο της ως εκπαιδεύτρια, τα προγράμματα που υπάρχουν για τις πρώτες βοήθειες και τι περιλαμβάνει η βασική εκπαίδευση.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ