Ε.Οικονόμου: Χαιρέτισε την εκδήλωση για το βιβλίο «Το Νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη»

Ε.Οικονόμου: Χαιρέτισε την εκδήλωση για το βιβλίο «Το Νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη»

Την παρουσίαση του βιβλίου του Αστυνομικού Δ/ντή κ. Νικολάου Χρυσάκη με τίτλο «Το Νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη» χαιρέτισε στο Λασίθι χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

“Η παραδοσιακή σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, οικόσιτα και μη, έχει αφήσει μια κληρονομιά πολιτισμού, που διαμόρφωσε την φυσιογνωμία αμοιβαίας κατανόησης: ο σκύλος σύντροφος, η γάτα που τρέμουν τα ποντίκια, η χελώνα που είναι πιο γρήγορη από τον λαγό, το χελιδόνι που φέρνει την άνοιξη. Με άλλα λόγια, δεν νοείται ανθρώπινη ζωή, με τις περιπέτειές της και τις χαρές της, χωρίς την παρουσία ζώων. Και αυτή η σχέση έχει βρει την έκφρασή της στον λαϊκό λόγο, στην δημοτική μουσική, στους συμβολισμούς και τα διδάγματα της χριστιανικής θρησκείας” τόνισε ο υφυπουργός.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η συγκέντρωση και προβολή της έννομης τάξης για την εξασφάλιση αυτής της συμβίωσης αποτελεί προτεραιότητα. “Είναι μια προτεραιότητα επισήμανσης εκ μέρους της Πολιτείας προς τον πολίτη για ό,τι θίγει, υποτιμά, ταλαιπωρεί, βασανίζει τα ζώα, συνοδευόμενη από σαφείς οδηγίες και εξίσου σαφείς αναφορές στο θεσμικό πλαίσιο, που χαρακτηρίζει μια δημοκρατική κοινωνία. Το γεγονός ότι ένα στέλεχος της Αστυνομίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Χρυσάκης δαπάνησε χρόνο, επεξεργάστηκε στοιχεία, προχώρησε σε συνθέσεις δεδομένων και μας παραδίδει ένα βιβλίο πεντακοσίων και πλέον σελίδων, ένα πόνημα που έχει περάσει στα χέρια των συναδέλφων του προς μελέτη και εφαρμογή είναι τρανή απόδειξη του υψηλού επιπέδου σκέψης και πολιτικής ευθύνης ενός εκπροσώπου που αποδεικνύει ότι αστυνόμευση σημαίνει πάνω από όλα ανθρωπιά” τόνισε ο κ.Οικονόμου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top