ΕΑΥΘ: Οι τραυματίες Αστυνομικοί αυξάνονται, η Πολιτεία κωφεύει

ΕΑΥΘ: Οι τραυματίες Αστυνομικοί αυξάνονται, η Πολιτεία κωφεύει

Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε νέα ανακοίνωσή της, με αφορμή των τραυματισμό πέντε αστυνομικών σε συμπλοκή σε γλέντι Ρομά στον Δενδροπόταμο σήμερα (25/6), ζητά αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα κατά των αστυνομικών.

Ταυτόχρονα, η Ένωση εύχεται περαστικά στους πέντε τραυματίες και τονίζει την ανάγκη για ριζικές αλλαγές, τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και στην διάρθρωση των Υπηρεσιών, ενώ δηλώνει “χορτάτη” από “επικοινωνιακά τρικ και πομπώδεις υποσχέσεις”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για ακόμη μια φορά, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ευχηθεί περαστικά σε τραυματίες συναδέλφους της ΓΑΔΘ, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τον τραυματισμό τους.

Σήμερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, δυνάμεις των ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και περιπολικά τάξης και ασφάλειας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα πάρτι 70 περίπου ατόμων, σε ιδιαίτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου οι συμμετέχοντες είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ, όπως ήταν αναμενόμενο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε Αστυνομικών και φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα. Μάλιστα το μένος των επιτεθειμένων ήταν τόσο μεγάλο που εκτόξευαν σπασμένα μπουκάλια και μαχαίρια προς τους Αστυνομικούς, προσπαθώντας να τους προκαλέσουν μεγάλα πλήγματα.

Από την πρώτη στιγμή το Προεδρείο της Ένωσης βρέθηκε δίπλα στους συναδέλφους της ΟΠΚΕ στην έδρα του ΑΤ που έδιναν κατάθεση σχετικά με το περιστατικό, και ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους ότι το νομικό Τμήμα της Ένωσης είναι στη διάθεσή τους.

Πρέπει επιτέλους ο καθείς να αναλάβει τις ευθύνες του και να αιτιολογήσει γιατί οι ομάδες που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σπεύδουν σε περιστατικά που εκπίπτουν της αποστολής και της εκπαίδευσής τους, χωρίς να υπάρχει υποστήριξη από τις ειδικές ομάδες.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η συγκρότηση των ειδικών ομάδων και η αποστολή τους υφίσταται κατ’ επίφαση και στην πραγματικότητα είναι όλοι για όλα. Η προχειρότητα των αποφάσεων και η αβασάνιστη αντιμετώπιση των περιστατικών, έχουν εδραιώσει μια νέα κατάσταση όπου η επίθεση στους Αστυνομικούς έχει μετουσιωθεί σ’ ένα παιχνίδι, μια άτυπη «μαγκιά», που μένει ατιμώρητη και διαιωνίζεται εις βάρος της κοινωνίας και των συναδέλφων μας.

Η απαίτησή μας για αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα κατά των Αστυνομικών και η θέσπιση των εγκλημάτων που τελούνται σε βάρος τους ως ιδιώνυμα, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για να θωρακίσει το επάγγελμά μας και να αποδείξει ότι εκτιμά το έργο που προσφέρουμε.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της βίας κατά των Αστυνομικών σαν ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση, αλλά σαν παράπλευρη απώλεια. Και γι’ αυτό φέρουν μεγάλη ευθύνη.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι αλλαγές πρέπει να είναι ριζικές και να επεκταθούν τόσο σε νομικό επίπεδο, όσο και στη διάρθρωση των Υπηρεσιών, με πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση της αποστολής κάθε Υπηρεσίας. Χορτάσαμε από επικοινωνιακά τρικ και πομπώδεις υποσχέσεις. Θέλουμε να δούμε έργα!

Διαβάστε σχετικά: Δενδροπόταμος: Πέντε τραυματίες αστυνομικοί σε επέμβαση της ΕΛΑΣ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top