ΕΑΥΘ: Στη Δικαιοσύνη για τους “21” – Υπόμνημα σε βουλευτές και κόμματα

ΕΑΥΘ: Στη Δικαιοσύνη για τους “21” – Υπόμνημα σε βουλευτές και κόμματα

Πολλές και σημαντικές ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την διάρκεια του ανοιχτού διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης μετά την επικήρυξη – στοχοποίηση 21 αστυνομικών της ΓΑΔΘ από ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης, Σωτήρης Τερζούδης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση έχοντας ήδη ενημερώσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και έχοντας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εμπλεκόμενων αστυνομικών.
Στο πλαίσιο αυτό, με εισαγγελική εντολή έχει διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ώστε να εντοπιστούν άμεσα οι συντάκτες της ανακοινώσεις αλλά και να διερευνηθούν τα αδικήματα που διαπράχθησαν.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος, βάσει του οποίου αποφασίστηκε η προσφυγή της Ένωσης στην ελληνική δικαιοσύνη. «Εφόσον δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση και προστασία των συναδέλφων μας, η υπόθεση θα προωθηθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΑΥΘ, και προσθέτει ότι «η Ένωση θα καλύψει όλα τα νομικά έξοδα ώστε οι αστυνομικοί που το επιθυμούν, να ασκήσουν ποινική δίωξη για τα κατ’ έγκληση αδικήματα που διαπράχθησαν εις βάρος τους».

Στην ίδια ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για «απάθεια του πολιτικού κόσμου» πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. «Τα πολιτικά πρόσωπα στην πλειονότητά τους, όχι μόνο δεν καταδίκασαν το γεγονός, αλλά ούτε μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια δήλωση συμπαράστασης για την άδικη στοχοποίηση των συναδέλφων μας. Τους καθιστούμε σαφές ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε, ούτε να λιγοψυχήσουμε» αναφέρει.

Στο πλαίσιο αυτό, τις αμέσως επόμενες ημέρες η Ένωση θα αποστείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας στα πολιτικά κόμματα, τους αρχηγούς αυτών, καθώς και σε όλους τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης. «Η ευθύνη για όσα βιώνουμε τους βαραίνει στο ακέραιο, καθώς οι χειρισμοί τους έχουν οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα. Όσο κι αν θέλουν να αποποιηθούν αυτής, οι πράξεις και οι παραλείψεις τους είναι καταφανέστατες και ομολογούν ότι ο Έλληνας Αστυνομικός έχει αφεθεί στην τύχη του. Αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουμε. Στην αδιαφορία θα απαντήσουμε με κλιμάκωση των ενεργειών μας, γιατί το διακύβευμα είναι υψηλό και αφορά στη σωματική μας ακεραιότητα και στην ασφάλεια των οικογενειών μας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top