Έδεσσα: «Αποκεφάλισαν» μνημεία Μακεδονομάχων σε κεντρικά πάρκα–Τι λέει ο δήμαρχος (ΦΩΤΟ)

Έδεσσα: «Αποκεφάλισαν» μνημεία Μακεδονομάχων σε κεντρικά πάρκα–Τι λέει ο δήμαρχος (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Τις προτομές ηρώων Μακεδονομάχων, όπως του Καπετάν Άγρα και του Αντώνη Μίγκα βανδάλισαν άγνωστοι σε κεντρικά πάρκα της πόλης της Έδεσσας.

«Εικάζουμε ότι πρόκειται για γνωστούς – άγνωστους οι οποίοι ακόμη και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σταμάτησαν τις ανθελληνικές τους δραστηριότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας, Δημήτρη Περδικάτση επιχείρησε αυτοψία τόσο πάρκο Καταρρακτών, όσο και στο μνημείο του χώρου όπου μαρτύρησαν οι ήρωες, κοντά στον οικισμό της Καρυδιάς, όπου άγνωστοι “αποκεφάλισαν” τις προτομές.

Σε ερώτηση για το αν κατά την αυτοψία συλλέχθηκαν στοιχεία που να «δείχνουν» τους δράστες, ο δήμαρχος Έδεσσας υπογράμμισε πως «αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από μια τέτοια βαρβαρότητα δεν υπάρχουν, ωστόσο ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους» σημείωσε.

Επιπλέον ο Δημήτρης Γιάννου υπογράμμισε πως θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί καθώς «εμείς αυτά δεν τα αφήνουμε έτσι. Η εικόνα ήταν αποτρόπαια με τα κεφάλια των προτομών να κείτονται στο έδαφος. Νιώθω ντροπή και θλίψη γι’ αυτή την ενέργεια» κατέληξε ο δήμαρχος Έδεσσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top