ΕΕΑ: Βαρύ το πλήγμα στην εστίαση από την πανδημία (ΕΡΕΥΝΑ)

ΕΕΑ: Βαρύ το πλήγμα στην εστίαση από την πανδημία (ΕΡΕΥΝΑ)

Το βαρύ πλήγμα που υπέστη ο κλάδος της εστίασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της μελέτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την ICAP.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου:

«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η εστίαση υπήρξε ένας από τους πιο σοβαρά πληττόμενους κλάδους κατά το διάστημα της υγειονομικής κρίσης – και συνεχίζει να πλήττεται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Η μελέτη που έγινε από το ΕΕΑ σε συνεργασία με την ICAP, αφορά τις περιοχές του Νομού Αττικής που υπάγονται στο Επιμελητήριο μας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εκτίμηση της μείωσης τζίρου που έχουν υποστεί οι πολύ μικρές επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης για το 2020 καθώς και πρόβλεψη για το 2021».

Και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τζίρος των πολύ μικρών επιχειρήσεων της εστίασης μειώθηκε αισθητά το 2020 έναντι του 2019, ενώ για το 2021 προβλέπεται περαιτέρω μείωση. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η εστίαση υπέστη σοβαρότατο πλήγμα. Και αυτό επηρεάζει και άλλους κλάδους που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα ως προμηθευτές της εστίασης. Όπως είναι επόμενο, η γενικότερη κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες, επαγγελματίες αλλά και εργαζόμενους του κλάδου, κυρίως για το μέλλον. Αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη αγορά προσπαθεί να κρατηθεί όρθια και οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για να επανέλθει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατό και η Πολιτεία να στηρίξει τις πληγείσες επιχειρήσεις”.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της μελέτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσκεψη του προέδρου της ΚΕΕΕ στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ–Σειρά επαφών Χατζηθεοδοσίου στην Κύπρο

Συνάντηση εργασίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας με το νέο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης

EEΘ: Ο Κ. Μερελής αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής του ICC

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top