Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε πραγματοποιήθηκαν χτες σε δύο επιχειρήσεις εμπορίου ειδών ένδυσης και ταξιδιού σε περιοχές της Αττικής, για την τήρηση της νομοθεσίας «περί σημάτων».

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π.),

Συνελήφθησαν δύο άτομα (ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εμπορικά σήματα και πλαστογραφία μετά χρήσεως, στην οποία περιλαμβάνεται ένα ακόμα άτομο (αλλοδαπός).

Κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.400 μεταλλικά σήματα επωνύμων εταιρειών, 1.845 τσάντες και τσαντάκια επωνύμων εταιρειών, πορτοφόλια, παπούτσια, κ.λπ. καθώς και τιμολόγια και παραστατικά.

Όπως προέκυψε από τα τιμολόγια διακίνησης εμπορευμάτων, που βρέθηκαν στις ελεγχόμενες επιχειρήσεις, εκτιμάται ότι το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι ελεγκτές του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. προέβησαν στη βεβαίωση και επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών παραβάσεων, ενώ τα κατασχεμένα εμπορεύματα καταστράφηκαν επί τόπου με απορριμματοφόρα των οικείων Δήμων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ