Εγκαίνια νέας πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Εγκαίνια νέας πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Τα εγκαίνια μίας νέας πρότυπης μονάδας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασ. Κοντοζαμάνης, ο  Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Όπως είχε προαναγγείλει ο  κ. Κωτσιόπουλος στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον  Real Fm 107,1 η νέα πνευμονολογική κλινική που θα τεθεί σε λειτουργία εντός της εβδομάδας στο ΑΧΕΠΑ, αποτελεί για το ΕΣΥ μια μονάδα «στολίδι»  που θα αποτελέσει την πρώτη πρότυπη κλινική για περιστατικά covid.
Τα εγκαίνια της μονάδας έγιναν λίγο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο Παπανικολάου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας 18 νέων κλινών ΜΕΘ.
Όπως είχε πει ο κ. Κωτσιόπουλος, εκτός από το Παπανικολάου και το ΑΧΕΠΑ, η Θεσσαλονίκη θωρακίζεται υγειονομικά περεταίρω με την ενεργοποίηση και άλλων κλινών ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αλλά και «με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, αλλά και του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου που θα διαθέσει επτά επιπλέον κλίνες ΜΕΘ».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top