Εγκαίνια της έκθεσης «Connected» του ΝΟΗΣΙΣ από τον Χρ. Δήμα

Εγκαίνια της έκθεσης «Connected» του ΝΟΗΣΙΣ από τον Χρ. Δήμα

«Connected: H ιστορία των υπολογιστών και η ζωή με το Διαδίκτυο» τιτλοφορείται η νέα περιοδική έκθεση του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, που εγκαινίασε στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.

Χαρακτηρίζοντας το ΝΟΗΣΙΣ «στολίδι της χώρας», το οποίο «οφείλουμε να στηρίζουμε», ο κ. Δήμας στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου, τονίζοντας τις σημαντικές αλλαγές που έχει επιφέρει η τεχνολογική εξέλιξη στην καθημερινότητα μας, στον τρόπο επικοινωνίας, στην εργασία και στην πληροφόρηση. «Άρα το να έχουμε την έκθεση αυτή που δείχνει την τεχνολογική εξέλιξη είναι πολύ χρήσιμο και συγκινητικό, και μας κάνει όχι απλώς να νοσταλγούμε το τι συνέβη στο παρελθόν, αλλά και να εκτιμούμε την εξέλιξη που επηρεάζει την καθημερινότητά μας» επισήμανε ο κ. Δήμας.

Από την πλευρά του ο επιμελητής της έκθεσης Λεωνίδας Γυμνόπουλος σημείωσε ότι αφορμή για τη διοργάνωσή της ήταν τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού, που κατά τον ίδιο «έφεραν δύο ακόμη μεγάλες νίκες της τεχνολογίας»: η πρώτη αφορά την παραγωγή των εμβολίων σε «χρόνο ρεκόρ» και η δεύτερη την ίδια τη ζωή, καθώς – όπως ανέφερε – στα διαστήματα της «καραντίνας» «συνεχίσαμε να ενημερωνόμαστε, να επικοινωνούμε, να εκπαιδευόμαστε, να δουλεύουμε, να ψυχαγωγούμαστε…». «Η κακή συγκυρία μάς έφερε πιο κοντά στο μέλλον. Μπήκαμε στην πανδημία ζώντας σε εάν παλιό κόσμο και βγαίνουμε απ’ αυτήν ζώντας σε έναν πιο ψηφιακό και πιο διασυνδεδεμένο» υπογράμμισε ο κ. Γυμνόπουλος.

Στους στόχους της έκθεσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ Μιχάλης Σιγάλας, τονίζοντας ότι επιχειρεί από τη μία να επισημάνει τις προοπτικές και ευκαιρίες των υπολογιστών και του Διαδικτύου, κι από την άλλη να θέσει ερωτήματα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, όπως επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Κεντρικής Μακεδονίας) Άγγελος Χαριστέας.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο του 2023, τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με χορηγούς της εταιρίες Cosmote και Olympia Electronics, εκπρόσωποι των οποίων απηύθυναν χαιρετισμούς.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πεπεισμένος ότι η χώρα του θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο Φινλανδός ΥΠΕΞ

Σύμβουλος Ερντογάν: Η Τουρκία «δεν κλείνει την πόρτα» για την ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Φινλανδός πρόεδρος ενημέρωσε τον Πούτιν για τα σχέδια του Ελσίνκι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Πούτιν στον Πρόεδρο της Φινλανδίας: «Λάθος» η ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία σταμάτησε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Φινλανδία

Νέες απειλές Ρωσίας: Αν Σουηδία και Φινλανδία μπουν στο ΝΑΤΟ θα γίνουν στόχοι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top