Εισαγγελική έρευνα για τις επιθέσεις σκύλων στην Πυλαία

Εισαγγελική έρευνα για τις επιθέσεις σκύλων στην Πυλαία

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Με αφορμή διαδοχικές επιθέσεις που δέχτηκαν δύο πολίτες από σκύλους διενεργείται έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου για τις επιθέσεις που δέχτηκαν δύο ηλικιωμένοι άνδρες από σκυλιά, στην περιοχή Ελαιόρεμα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Ζητεί να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «σωματικής βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως» και της «παράβασης καθήκοντος» αν προκύψουν ευθύνες για δημοτικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων. Αν προκύψει ότι τα εν λόγω σκυλιά είναι δεσποζόμενα θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες από ιδιώτες..
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 65χρονος εντοπίστηκε αιμόφυρτος στην παραπάνω περιοχή και έφερε πολλαπλά τραύματα από σκυλιά. Διακομίστηκε στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, κι ένας 82χρονος δέχτηκε επίθεση πιθανότατα από την ίδια αγέλη σκύλων και μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών
Λίγο μετά τις 6 το πρωί 82χρονος δέχθηκε επίθεση, πιθανόν από την ίδια αγέλη των σκύλων. Και αυτός νοσηλεύεται στο “Ιπποκράτειο”. H Aστυνομία διεξάγει έρευνα για τα περιστατικά. Η έρευνα ανατέθηκε στο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας Χορτιάτη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ