Εκκένωση της Δαδιάς, μήνυμα από το ‘112’

Εκκένωση της Δαδιάς, μήνυμα από το ‘112’

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το «112» να απομακρυνθούν από το χωριό.

Δύσκολη θα είναι η μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς τη νύχτα, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς. Οι φλόγες έχουν φτάσει στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού, με τις Αρχές να προχωρούν στην εκκένωση του οικισμού,

Μήνυμα του «112»

Στους κατοίκους του χωριού εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το «112» της Πολιτικής Προστασίας, όπου τους ζητά να μετακινηθούν προς τη Γιαννούλη Σουφλίου.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Δαδιά εκκενώστε τώρα προς Γιαννούλη-Σουφλί. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: civilprotection.gr».

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους που θα χρειαστούν βοήθεια

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν».

Περιγράφοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση τόνισε ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική.

Σχετικά με τη διαμονή των κατοίκων, ο δήμαρχος Σουφλίου υπογράμμισε ότι θα γίνει καταγραφή των ατόμων που επιθυμούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία, ζήτημα για το οποίο θα μεριμνήσει ο δήμος.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς ο οικοσμός εκκενώνεται λόγω της εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

«Θα γίνει εκκένωση οικισμού Δαδιάς μετά την επιδείνωση της κατάστασης, λόγω εκτεταμένου μετώπου πυρκαγιάς που μπορεί να απειλήσει τον οικισμό» σημείωσε.

Έξω από το χωριό υπάρχουν ήδη αντιπυρικές ζώνες από το Προγραμμα Antinero του ΥΠΕΝ οι οποίες έχουν διαπλατυνθεί και επισης έχουν παρατεταγμένα πυροσβεστικά στα όρια του χωριού.

Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε πέντε μέτωπα με το ανατολικό μέτωπο να έχει ελεγχθεί. Ωστόσο στα νοτιοδυτικά εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς το μέτωπο εκεί συνεχίζει να καίει με μεγάλη ένταση.

Στα βόρεια, βορειοδυτικά και δυτικά υπάρχουν μερικές μικρές και διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Στον Έβρο ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο πύρινο μέτωπο του Έβρου αναμένεται να βρεθεί νωρίς το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Στυλιανίδης θα φτάσει στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου στις 05:30 το πρωί της Κυριακής, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, που θα προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή για τρεις ημέρες.

*φωτογραφία – pameevro

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top