Εκλογές στο ΑΠΘ: Άνοιξαν οι ηλεκτρονικές κάλπες-Ποιοι διεκδικούν τη θέση του Πρύτανη

Εκλογές στο ΑΠΘ: Άνοιξαν οι ηλεκτρονικές κάλπες-Ποιοι διεκδικούν τη θέση του Πρύτανη

Οι ηλεκτρονικές κάλπες έχουν ήδη ανοίξει, καθώς σήμερα, Τετάρτη (24/5) διεξάγεται ο πρώτος γύρος των πρυτανικών εκλογών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι 15 πανεπιστημιακοί που θα ριχτούν στη μάχη της εκλογής, θα διεκδικήσουν τις 6 θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης που θα σχηματιστεί.

Εκείνοι λοιπόν που θα διεκδικήσουν τις θέσεις εσωτερικών μελών, είναι ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Απόστολος Αποστολίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, η καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας Αγγελική Ζιάκα, ο καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Γιώργος Ζωγραφίδης, η καθηγήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου Ελευθερία Θανούλη, η καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Κατερίνα Κίτση, ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αθανάσιος Κούγκολος, ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Γιώργος Λιτσαρδάκης, ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Γιώργος Παπαδέλης, η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Λίνα Παπαδοπούλου, ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Παναγιώτης Πατσαλάς, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Παναγιώτης Σεφερλής, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Ευστράτιος Στυλιανίδης και ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας.

Στη συνέχεια, τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που θα προκύψουν από την εκλογική διαδικασία θα εκλέξουν τα 5 εξωτερικά μέλη.

Έπειτα, τα 11 μέλη του Συμβουλίου στο σύνολό τους θα εκλέξουν τον νέο πρύτανη, ο οποίος θα προέρχεται από τα εσωτερικά μέλη.

Ο Κωβαίος ανέλαβε καθήκοντα πρύτανη μετά την παραίτηση Παπαϊωάννου

Θυμίζουμε ότι, ο καθηγητής, Νίκος Παπαϊωάννου, δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς πρυτανικές εκλογές καθώς αποδέχθηκε την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές και παράλληλα παραιτήθηκε από τη θέση του πρύτανη.

Πρύτανης, έως και τις 31/8, θα είναι ο – μέχρι πρότινος – αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος, έπειτα από την ψηφοφορία της Συγκλήτου που συνεδρίασε στις 3/5/2023.

Αξίζει να ξεκαθαριστεί ότι η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά και με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.).

Οι ηλεκτρονικές κάλπες άνοιξαν στις 09:00 και θα κλείσουν στις 16:00. Σε περίπτωση που η εκλογική διαδικασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί έπειτα από 7 ημέρες, ήτοι στις 31/5/2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Φοιτητική ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό (ΦΩΤΟ)

Νέος Πρύτανης του ΑΠΘ ο Δημήτρης Κωβαίος – Τι λέει στο GRTimes

Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Νίκος Γκάλης – Συγκίνηση και «αποθέωση» από την πανεπιστημιακή κοινότητα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μετατροπή κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ σε ένα πρότυπο κτίριο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας

Παπαϊωάννου-Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Τι αναφέρει η επιστολή του στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top